Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sirene i minuta šutnje u 19 sati

Vatrogasci iz čitave Hrvatske oproštaju se od stradalog kolege: "Tužno je što je uzrok požara ljudski faktor. To izaziva dodatan bijes"

Upaljenim sirenama na vozilima i minutom šutnje sve javne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj danas će u 19 sati, kada je i posljednji ispraćaj, odati počast preminulom kolegi. U ovim trenucima u vatrogasnom domu u Orašcu održava se komemoracija za Gorana Komlenca, a u Vijesti Nove TV uživo se javila reporterka Paula Klaić Saulačić.

"Stigli su vatrogasci iz čitave Hrvatske, ali iz susjedne BiH, iz Mostara. Oproštaju se od svojeg kolege", javlja reporterka Paula Klaić Saulačić i dodaje kako je danas tužan dan.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Vatrogasna zajedica ovog kraja poručuje da će poginuli vatorgasac zauvijek biti dio njihove obitelji, i da će oni biti uz njegovu obitelj", javila je Klaić Saulačić te dodala kako će ispraćaj će biti u 19 sati sa svim vatrogasnim počastima i svim svečanim detaljima, a u to vrijeme oglasit će se i vatrogasne sirene.

"Tužno je i što se zna da je požaru u kojem je izgubljen život, uzrok ljudski faktor. To izaziva dodatan bijes i ljutinju", kazala je te zaključila kako neki vatrogasci nisu mogli doći jer moraju biti na terenu na granici s Crnom Gorom gdje plamti požar.

Pripadnik DVD-a Orašac i JVP-a Dubrovački vatrogasci Goran Komlenac poginuo je gaseći požar u Dubrovačkom primorju. On je prva žrtva požara u Hrvatskoj u ovoj godini. Iza njega su ostali supruga i dvoje djece, od kojih jedno ima tek tri mjeseca.

Više o požarima koji u utorak gore u Dalmaciji čitajte >>OVDJE

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene