Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Matejuški

Vandaliziran spomenik Miljenka Smoje: Oko vrata mu je stavljen ručnik Partizana

Vandaliziran Smojin kip
Vandaliziran Smojin kip Cropix
Aktualno Galerija Vandaliziran Smojin kip Vandaliziran Smojin kip Foto: Cropix Vandaliziran Smojin kip Vandaliziran Smojin kip Foto: Cropix Vandaliziran Smojin kip Vandaliziran Smojin kip Foto: Cropix +0 Vandaliziran Smojin kip Galerija 1/4 >>
Splitska policija istražuje tko je u četvrtak navečer plavom bojom zalio tek nedavno otkriven spomenik Miljenka Smoje na Matejušci, doznaje se u policiji.

Po prvim informacijama, netko nepoznat tijekom noći je zalio spomenik i ploču na kojoj piše ime književnika i pisca Miljenka Smoje te ostavio ručnik FK-a Partizan. Prvi su jutros to primijetili ribari s Matejuške te je netko od njih o svemu obavijestio policiju. Djelatnici gradske komunalne tvrtke već su na terenu, gdje čiste bistu i ploču.

Pročitajte i ovo Provjereno: Skandal na ADU - 10 Skandal na Sveučilištu Provjereno u posjedu snimke na kojoj profesor brutalno vrijeđa studente: ''Je*o ti bog mater...''

Policija je potvrdila da je dojavu o tom vandalskom činu dobila jutros oko 9 sati, zbog čega su poslali ekipu na teren.

Rekli su da je to počinjeno najvjerojatnije tijekom noći. Mjesto događaja se fotografira, a očekuje se i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo tko stoji iza tog nedjela.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 7 Donosi Provjereno Specijalizantica joj dala injekciju koja se daje nakon spontanog pobačaja. Uskoro je uslijedio šok: "Vidjeti da ti je dijete živo i onda ga opet izgubiti..."

Spomenik Miljenku Smoji svečano je otvoren prije šest dana na Matejušci, što su popratili brojni građani. Grad Split je 2023. proglasio godinom Miljenka Smoje, u kojoj će biti održano stotinjak predstava, izložbi, promocija i mnogih drugih obilježavanja kao spomen na tog novinarskog barda Dalmacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene