Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Vlade

Slamka spasa za Croatia Airlines: 80 milijuna kuna duga unosi se u temeljni kapital CA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je odlukom o pretvaranju 80 milijuna kuna duga državi u udio u temeljnom kapitalu Croatia Airlines krenula u dokapitalizaciju jedine državne aviokompanije.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila odluku o pretvaranju gotovo 80 milijuna kuna državnih potraživanja u udio u temeljnom kapitalu Croatia Airlinesa, i to kao drugu od tri tranše dokapitalizacije nacionalnog avio prijevoznika u sklopu programa restrukturiranja.

Temeljni kapital Croatia Airlinesa povećat će se tako za 79,87 milijuna kuna državnih potraživanja, na 1,9 milijardi kuna, a ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić pojasnio je da je to nužno u cilju opstanka Croatia Airlinesa.

'Povećanje temeljnog kapitala Croatia Airlinesa unošenjem prava države na temelju potraživanja u skladu je s planom financijskog i operativnog restrukturiranja tog zračnog prijevoznika koji je nedavno odobrila i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja', rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Odobreno je i sklapanje ugovora resornog ministarstva s Croatia Airlinesom i tvrtkom Trade Air d.o.o. o obavljanju domaćeg linijskog zračnog prijevoza, a ministar Hajdaš Dončić je kazao da kako su ovi ugovori nužni za očuvanje domaćeg zračnog prometa na linijama koje su od interesa za našu državu.

(HINA)

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika" Slika nije dostupna Odlučila Vlada Croatia Airlines ide na prodaju: 'To je nužno za opstojnost kompanije'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene