Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svakoga po nešto

Uživajte u Festivalu znanosti i Noći knjige!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj tjedan u Hrvatskoj se održava Festival znanosti, i to već desetu godinu.

Popularnim pokusima i zanimljivim predavanjima u Splitu se znanost želi približiti učenicima i građanima. U splitskoj Galeriji umjetnina, studenti i stručnjaci predočili su umjetnost kemijskih i drugih pokusa, a posjetitelji školarci puni su dojmova.

Pročitajte i ovo Festival znanosti (Foto: Dnevnik.hr) 23 grada Počeo je festival znanosti: U idućih pet dana pogledajte izložbe, sudjelujte u radionicama i svjedočite zanimljivim pokusima Slika nije dostupna Traje do 29. travnja Počeo Festival znanosti!

Zanimljivo je i da po prvi put u Hrvatskoj brojne knjižnice i knjižare sudjeluju u manifestaciji Noć knjige. Svoja će vrata za posjetitelje ostaviti otvorena do jedan sat u noći. Predstavljanje knjiga, razgovori s piscima, radionice za djecu, koncerti, predstave - samo su dio onoga što će hrvatske knjižnice ponuditi.

Manifestacija se održava 23. travnja jer je taj dan UNESCO 1995. godine proglasio Svjetskim danom knjige.

'Cilj je zapravo obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava i kao što je uvijek sa knjižnicama, knjižarima privući što veći broj korisnika i čitatelja', kaže Svjetlana Mokriš Marendić iz Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene