Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovaj tjedan u Hrvatskoj se održava Festival znanosti, i to već desetu godinu.


Popularnim pokusima i zanimljivim predavanjima u Splitu se znanost želi približiti učenicima i građanima. U splitskoj Galeriji umjetnina, studenti i stručnjaci predočili su umjetnost kemijskih i drugih pokusa, a posjetitelji školarci puni su dojmova.

Vezani članci Festival znanosti (Foto: Dnevnik.hr) Počeo je festival znanosti: U idućih pet dana pogledajte izložbe, sudjelujte u radionicama i svjedočite zanimljivim pokusima Slika nije dostupna Počeo Festival znanosti!

Zanimljivo je i da po prvi put u Hrvatskoj brojne knjižnice i knjižare sudjeluju u manifestaciji Noć knjige. Svoja će vrata za posjetitelje ostaviti otvorena do jedan sat u noći. Predstavljanje knjiga, razgovori s piscima, radionice za djecu, koncerti, predstave - samo su dio onoga što će hrvatske knjižnice ponuditi.

Manifestacija se održava 23. travnja jer je taj dan UNESCO 1995. godine proglasio Svjetskim danom knjige.

'Cilj je zapravo obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava i kao što je uvijek sa knjižnicama, knjižarima privući što veći broj korisnika i čitatelja', kaže Svjetlana Mokriš Marendić iz Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.