Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetrovito i hladnije

Uskoro stiže osjetna promjena vremena, temperature niže i za 10 stupnjeva

Sunčano i vruće vrijeme nastavlja se sve do drugoga dijela subote, kada nam se opet spremaju burne promjene i nevremena. Temperature će biti više od 30 stupnjeva, a od nedjelje oko 25, u unutrašnjosti i niže.

Ako planirate putovanje, trebate računati na olujnu buru koja će zapuhati u noći na nedjelju jer nam drugi dio subote donosi veliku promjenu uz buru, nevrijeme i pad temperatura.

Pročitajte i ovo Meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV - 1 U Dnevniku Nove TV Meteorolog Darijo Brzoja nakon jakih oluja: "Atmosfera je i dalje nestabilna." Najavio je i kakav bi mogao biti ostatak ljeta Mnoga mjesta i dalje bez struje - 5 Posljedice nevremena Tuga i jad na istoku Hrvatske: Ljudi nemaju krov nad glavom - "Sama sam ostala, tugo moja"

Vrijeme u središnjoj Hrvatskoj bit će pretežno sunčano ili vedro, a temperatura će se popeti najviše do 34 stupnja. Puhat će uglavnom umjeren jugoistočnjak. I na istoku sunčan i vruć dan, povremeno uz umjerenu naoblaku. Temperatura će tako u Slavoniji ići do 34 uz slab ili umjeren jugoistočni vjetar.

Vruće će biti i u gorskom dijelu uz temperature do najviše 31 stupanj, a na Jadranu možda i stupanj do dva više. U Istri i primorju također će puhati umjereni jugozapadnjak. Na jugu Jadrana bit će pravi ljetni dan, u Dalmaciji će biti sunčano i vruće, a puhat će umjereno jugo i zapadnjak.

Što se tiče temperature mora, na sjevernom je dijelu 25 ili 26 stupnjeva, ali mjestimice može biti i hladnije. UV indeks za cijelu je zemlju vrlo visok.

Na kopnu se i u prvom dijelu subote očekuje pretežno sunčano i vruće, ali zato će poslijepodne stići nova i dosta snažna promjena vremena uz koju su moguće i jače oluje na cijelom području unutrašnjosti. Puhat će i ostat će dosta vjetrovito uz osjetno niže temperature. Pad će biti za desetak stupnjeva.

I na Jadranu će se promjena vremena osjetiti na sjevernom dijelu, i to u obliku grmljavinskih pljuskova. U noći na nedjelju zapuhat će jaka do olujna bura koja će se proširiti na cijelu obalu u nedjelju i koja će i ovdje malo smanjiti vrućinu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene