Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Produljen pritvor Srećku Uzelcu, okrivljenom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srećku Uzelcu, okrivljenom za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja u Generalskom Stolu, produljen je pritvor za 60 dana, a u tom će razdoblju biti provedeno neuropsihijatrijsko vještačenje o njegovoj ubrojivosti, izjavila je istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak.

Obrazlažući produljenje pritvora, rekla je da su saslušani uglavnom svi svjedoci, točnije sutra će biti saslušana još dva, čime utjecaj na svjedoke kao razlog za pritvor otpada, no i da još ostaje opasnost od bijega i osobito teške okolnosti kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Uzelcu 14 godina zatvora za ubojstvo župnika Rafaja Slika nije dostupna Osumnjičenom za ubojstvo svećenika Rafaja 24-satno zadržavanje

Dodala je također da su pristigla sva tražena vještačenja i DNK analiza okrivljenog Uzelca radi usporedbe s tragovima na mjestu događaja. Predstoji još neuropsihijatrijsko vještačenje nakon kojega će predmet biti proslijeđen Županijskom državnom odvjetništvu, rekla je istražna sutkinja.

Uzelac je okrivljen da je 15. ožujka, između 22,20 i 22,50 sati, u župnom dvoru u Generalskom Stolu u svećenika Josipa Rafaja ispalio tri hica iz pištolja. Dva su ga metka pogodila i nanijela rane, od kojih je Rafaj na mjestu preminuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene