Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U istražnom postupku za ubojstvo svećenika Rafaja saslušano pet svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istražnom postupku za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja do sada je saslušano pet svjedoka, a na ročište u četvrtak pozvana su još dva svjedoka.

Okrivljeniku za to ubojstvo Srećku Uzelcu tridesetodnevni pritvor istječe 7. svibnja, do kada će Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu odlučiti o produljenju pritvora ili o puštanju okrivljenika da se brani sa slobode, doznaje se danas od glasnogovornice Županijskog suda Alenke Laptalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za ubojstvo svećenika: Uzelac plakao i povraćao te kaže da nije kriv Slika nije dostupna Župljanka: Mi smo nagovorili našeg svećenika da kupi skupocjeni terenac

Branitelj okrivljenog odvjetnik Boris Grgurić kaže kako ne očekuje da će uskoro biti podignuta optužnica.

"Unatoč tomu što je moj branjenik priznao ubojstvo, i u istražnom postupku treba dokazati osnovanost sumnje da bi se podignula optužnica i onda u dokaznom postupku na sudu dokazivati krivnju. U konkretnu slučaju pištolj za kojim je policija intenzivno tragala nije pronađen na mjestu za koje je Uzelac kazao da ga je kao 'sredstvo počinjenja ubojstva odbacio'. Još se čeka i nalaz barutnih čestica, neki toksikološki nalazi te analiza DNA mojeg branjenika, pa je upitno još puno toga", kazao je Grgurić.

Uzelac je osumnjičen da je 15. ožujka između 22,20 i 22,50 sati u dnevnom boravku župnog dvora u Generalskom Stolu, u nakani da liši života svećenika Josipa Rafaja, ispalio u njega tri hitca iz pištolja marke "crvena zastava". Dva su ga metka pogodila i nanijela mu ozljede (strijelna rana trbuha, lijeve podlaktice i glave s ozljedom mozga) od kojih je Rafaj na mjestu preminuo.

Dosadašnji tridesetodnevni pritvor Uzelcu je određen po Zakonu o kaznenom postupku zbog "opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke, a kako je riječ o kaznenom djelu ubojstva, ocijenjeno je da je zadržavanje prijeko potrebno i zbog osobito teških okolnosti djela".

U policijskoj kaznenoj prijavi kao motiv ubojstva navedena je ljubomora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene