Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Zečji' nasipi postavljeni su kao zaštita ljudi, kuća i drugih dobara. Najviši je vodostaj predviđan u noći s nedjelje na ponedjeljak.


Zbog visokog vodostaja rijeke Mure, za koji se predviđa da će u Murskom Središću doseći vrhunac tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, pripadnici postrojbe civilne zaštite i komunalni radnici Murskog Središća u nedjelju su postavili tzv. 'zečje' nasipe uz Muru u Murskom Središću i Hlapičini. Nasipi su postavljeni s ciljem zaštite ljudi, kuća i drugih materijalnih dobara od najavljene poplave.

Vezani članci Slika nije dostupna Drama u Žažini: Veliki nasip probijen na nekoliko mjesta Slika nije dostupna FOTO Zbog poplava u Hrvatskoj proglašena još jedna opća opasnost, ubrzano se postavljaju vreće s pijeskom

>> U stanju pripravnosti: Stiže najveći vodostaj Mure u zadnjih 30 godina!

Tijekom noći i sljedećih dana pripadnici DVD-a Murskog Središća dežurat će uz rijeku te biti u stalnom kontaktu sa zapovjedništvom Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništvom civilne zaštite Grada Murskog Središća.

Građanima poručuju da je situacija pod kontrolom te da nema razloga za uzbunjivanje i paniku. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.