Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik primljen uz najviše počasti

Njemački komplimenti za Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović susreo se s njemačkim predsjednikom Christianom Wulffom i njegovom suprugom.

Predsjednik Josipović dočekan je s najvišim počastima, a na prijemu je svirana prvo hrvatska pa njemačka himna. Josipovića je dočekala i počasna straža, a na primanje kod njemačkog predsjednika stigli su i učenici, među kojima je bilo i 10 Hrvata. Riječ je o djeci koji pohađaju 12. razred te su u sklopu predmeta politike došli vidjeti kako izgleda kada predsjedniku u posjet stiže predsjednik.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

U hrvatskoj delegaciji su i predstavnici Atlantic grupe, Đure Đakovića i Montmontaže.

'Izuzetna mi je čast posjet hrvatskog predsjednika jer su Njemačka i Hrvatska tradicionalno dobri partneri. Također, U Njemačkoj živi i radi oko 200 tisuća Hrvata i 1,5 milijuna njemačkih turista svako ljeto odlazi u Hrvatsku na odmor. Njemačka cijeni hrvatski angažman kako bi ispunila sve kriterije za ulazak u EU i želim vam da što prije uspješno završite pregovore', poručio je njemački predsjednik Christian Wulff.

>> Josipović se danas sastaje s najmoćnijom ženom Europe

>> VIDEO: Neviđene mjere osiguranja za Josipovića

Predsjednik Josipović je kazao kako je riječ o odličnom nastavku suradnje između dvije zemlje te se zahvalio na podršci Njemačke. Dvojica predsjednika razgovarala su o regionalnoj politici i bilateralnim odnosima. Na pitanje njemačkog novinara kako komentira činjenicu da u RH javno mijenje ne podupire previše ulazak u EU Josipović je kazao kako u Hrvatskoj ulazak podupiru sve važne političke stranke. Dodao je kako je to pitanje oko kojeg postoji nacionalni konsenzus te da je uvjeren kako će se situacija promijeniti kad dođe do referenduma.

Zajedno sa suprugom predsjednik Josipović se potpisao u zlatnu knjigu. Na susretu je bila i supruga njemačkog predsjednika koja je poznata po humanitarnom radu, a prepoznatljiva je i po tetovaži zmaja na leđima, neobičnom ukrasu za prvu damu neke države.

Josipović se potom sastao i sa berlinskim gradonačelnikom Klausom Wowereitom te je cijela delegacija prošetala do Brandenburških vrata, gdje su se fotografirali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene