Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Drugi dan posjeta Njemačkoj

Josipović se danas sastaje s najmoćnijom ženom Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se danas s njemačkim predsjednikom Christianom Wulffom, berlinskim gradonačelnikom Klausom Wowereitom te s kancelarkom Angelom Merkel.

Navečer će predsjednik održati predavanje u organizaciji Zaklade Robert Bosch i DGAP (Njemačko društvo za vanjsku politiku) o temi 'Politika pomirbe i hrvatski pristup EU: Dvije strane medalje' i sastati se s predstavnicima hrvatskih udruga.Nakon što se prvog dana posjeta Josipović sastao s predsjednikom Bundestaga Norbertom Lammertom, navečer je nazočio koncertu Berlinske filharmonije.

Pročitajte i ovo Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva

Goleme mjere osiguranja

Inače, posjet predsjednika Josipovića Njemačkoj popraćen je golemim mjerama osiguranja. Nijemci su, nakon prijetnje bombom, ozbiljno shvatili njegov posjet. Josipović je sa svojom delegacijom stigao u posebno štićenoj koloni od 30-ak vozila. Zatvoren je bio pristup hotelu u kojem se sastao s hrvatskim veleposlanikom. Svaki pokret hrvatskog predsjednika motrili su policajci u civilu s fantomkama na glavi i strojnicama u rukama, a red su čuvali i snajperisti na okolnim zgradama, dok je područje nadlijetao i helikopter.

>> VIDEO: Neviđene mjere osiguranja za Josipovića

Osjeća se sigurno

Ivo Josipović je rekao kako se osjeća sigurno i kako je Njemačka sigurna zemlja te kako se ne boji.  'Osjećam se sigurno, vjerujem da neće biti nikakvih problema sa sigurnošću jer je i Njemačka sigurna zemlja kao što je to i RH', rekao je Ivo Josipović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene