Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva opovrgnulo je medijska nagađanja o mogućem uvozu komunalnog otpada iz Napulja u Hrvatsku, ističući kako uvoz takvog otpada nije moguć.


'Uvoz komunalnog otpada iz Napulja u Hrvatsku nije moguć jer je Zakonom o otpadu, članak 47., zabranjen uvoz opasnog otpada i uvoz komunalnog otpada radi odlaganja i korištenja za energetske svrhe', navodi Ministarstvo.

Vezani članci Noć na terenu sa zagrebačkom Čistoćom - 3 Ekipa Dnevnika Nove TV pridružila se Čistoći u otkrivanju tko krši pravila o otpadu: "Čeka se izgradnja tipiziranih boksova" Smeće kraj obiteljskih kuća - 2 Kad će se konačno nešto promijeniti? Osim nesnosnog smrada, napadaju ih štakori i kukci: "Naš život je uništen"

>> Uvozit ćemo talijansko smeće?! 

'Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nije zaprimilo nijedan zahtjev za uvoz komunalnog otpada iz Italije u Hrvatsku. U slučaju da takav zahtjev stigne, on se neće odobriti jer je uvoz otpada radi odlaganja u Hrvatsku zabranjen', ističe
Ministarstvo u priopćenju.

Tijekom prosvjeda protiv ponovnog otvaranja odlagališta otpada pokraj Napulja, prema pisanju medija, na jednom je natpisu pisalo: 'Pošaljimo smeće u Hrvatsku, to nas stoji manje, to jest 137 eura po toni!'

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju