Ilustracija
Ilustracija Foto: Igor Kralj/Pixsell

U namjeri da svojoj tvrtki umanji obvezu plaćanja PDV-a, 33-godišnjak je u poreznim prijavama lažno naveo kako po osnovi pretporeza od isporuka robe iz drugih poduzeća ima pravo na više od 330.000 kuna, iako mu roba nikad nije bila isporučena, pa je za toliko oštetio državni proračun.


Zbog toga ga u koprivničko-križevačkoj policiji, kako su javili u srijedu, sumnjiče da je počinio utaju poreza ili carine, a kaznenu prijavu su uputili mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Nakon dovršene istrage terete ga da je na području njihove županije, kao direktor poduzeća, od siječnja do lipnja prošle godine poreznoj upravi podnio prijave PDV-a.

U njima je po osnovi ulaznih računa drugih tvrtki prikazao pravo na pretporez od primljenih isporuka robe te odbio pretporez u ukupnom iznosu većem od 331 tisuću kuna, iako mu te druge tvrtke uopće nisu isporučile robu navedenu u računima.

Na taj je način, ističu u policiji, neistinito iskazao pravo svoje tvrtke na odbitak pretporeza i oštetio državni proračun za navedeni iznos.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju