Napokon je usuglašen protokol obilježavanja Oluje.

Galerija


Organizacijski odbor za obilježavanja Oluje, koji uključuje tri ministarstva, popustio je zahtjevima braniteljskih udruga, koje su tražile da se govori održe na Trgu kraj Spomenika pobjedi umjesto na kninskoj tvrđavi, kako je bilo predviđeno.

Vezani članci Doček Ante Gotovine i Mladena Markača (Foto: Brala/Filić/Prpić/Pixsell) - 2 Sedam godina od oslobođenja generala Gotovine i Markača i veličanstvenog dočeka: "Tog dana Hrvatska je bila jedno" Slika nije dostupna Ante Kotromanović o napadima na Gotovinu: Teško je to doživio

Govori će na trgu biti održani već iza 8 sati, nakon čega će uslijediti program na tvrđavi i već predviđeni mimohod do crkve. Večer uoči Oluje, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dodijelit će odličja umirovljenim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

''Mi smo uvažili sve prijedloge i došli smo do najboljeg mogućeg rješenja s kojim su svi zadovoljni'', rekao je Zdravko Jakob, predsjednik organizacijskog odbora za obilježavanje Oluje.

''Udruge su jasno izrazile svoj stav, zahtjev, prijedlog. Nije to bio ultimativan kao što to kroz medije predstavljeno. Mi smo imali par dana muke, ali smo ih riješili na opće zadovoljstvo'', rekao je Ivan Vukić, državni tajnik ministarstva branitelja.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr