Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor zbog zemlje

Upravni sud zaprimio pet tužbi u slučaju Dajla, presuda kroz 15 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni sud potvrdio je da je zaprimljeno pet tužbi u vezi slučaja Dajla.

Tužbu zbog slučaja Dajla podnijeli su župa Dajla, zastupana od državnog tajnika Svete Stolice Tarcisija Bertonea, pulska tvrtka Abbazia, koju su osnovali talijanski benediktinci iz Praglije,  tvrtka Golf Istra Magica iz Buja, Mate Vekić iz Italije i njemačka banka LHB Internationalne Handelsbank AG.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Glasnogovornica Upravnog suda Lidija Prica rekla je kako postupak nema oznaku žurnosti te da bi se presuda mogla donijeti kroz 15 mjeseci.

Ministarstvo je 9. kolovoza ove godine ništavnim proglasilo rješenja bujske ispostave Ureda za imovinsko pravne poslove, izdana između 1997. i 2002., kojima je, temeljem Zakona o naknadi za imovinu oduzetu u vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, oko 400 hektara zemljišta, oduzetog Benediktinskom samostanu u sklopu agrarne reforme, sredinom devedesetih predano župi u Dajli, kao pravnom sljedniku samostana.

Dio spornog zemljišta Biskupija porečko-puljska je u međuvremenu rasprodala, među ostalim i tvrtki Golf Istra Magica koja je namjeravala graditi golf igralište, vile i manji hotel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene