Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ustavni sud danas je ukinuo 43 članka Zakona o kaznenom postupku.


Prije više od dvije i pol godine nekoliko odvjetnika zatražilo je ocjenu ustavnosti ZKP-a kojim su državni odvjetnici od istražnih sudaca preuzeli vođenje istraga.

Vezani članci Slika nije dostupna SDP-OVAC NALJUTIO USTAVNE SUCE 'Obmanjuje javnost i selektivno čita odluke suda' Slika nije dostupna VIDEO 'Podsjetit ću na ove moje riječi iduće godine, kad krene KAOS!'

Proteklih mjeseci u medijima se u više navrata nagađalo da će ustavni suci glavninu Zakona proglasiti neustavnim i da će time svi veliki korupcijski slučajevi 'pasti u vodu'.

>> 'Sruši' li se ZKP mnoge korupcijske afere padaju vodu

Ustavni je sud danas ukinuo 43 članka od 150 članaka ZKP-a koji su bili sporni. Zakon o kaznenom postupku sveukupno ima 569 članaka.

No, ključno je da ukidanje spornih članaka neće imati nikakav utjecaj na velike korupcijske procese koji traju, poput suđenja Sanaderu.

Ustavni sud predlaže da njihove promjene stupe na snagu dok se ne donesu izmjene i dopune ZKP-a ili novi zakon, a krajnji rok je do 15. prosinca 2013. godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.