Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio je mobitel

Uspješna akcija HGSS-a: Spasili izgubljenu Njemicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći s petka na subotu djelatnici HGSS-a bili su na terenu u potrazi za izgubljenom planinarkom koja se izgubila, a spašena je zahvaljujući mobitelu.

33-godišnja turistica iz Njemačke bila je sretna što je imala dovoljno baterije na mobitelu kada se u petak izgubila na Paklenici.

Pročitajte i ovo Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke Prizori tijekom akcije spašavanja Besana noć HGSS-ovci spašavali unesrećenog vozača quada: Poklopilo ga vozilo

Upravo preko signala mobitela i stalne komunikacije s djelatnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) spašena je s Anića kuka.

Akcija spašavanja počela je u petak nakon dojave o izgubljenoj Njemici. Ona je još za dana prilikom uspona na Anića kuk izgubila planinarsku markaciju, a dolaskom noći još više se udaljila od markirane staze jer nije imala rasvjetu.

Spašavatelji su po dojavi stupili u kontakt s djelatnicima Parka kako bi prikupili informacije te telefonski stupili u kontakt s izgubljenom planinarkom. Tako su dobili približnu lokaciju na kojoj se izgubljena osoba nalazi i gdje započeti potragu.

>> U nepunih sat vremena: HGSS dvaput spašavao iste penjače

'Po izlasku na teren i pregleda dviju lokacija u blizini Anića kuka ustanovljeno je da je izgubljena planinarka prilično udaljena od Anića kuka te se uz pomoć Centra 112 locirao njezin mobitel kako bi dobili nove informacije i lokacije za potragu. Nakon lociranja mobitela i stalnog kontakta s izgubljenom ženom, spašavatelji su je uspjeli pronaći oko 2:45 sata i to u blizini pješačke staze za Jasenar i uputili se prema njoj. Ona se nalazila ispod vrha Razošje gdje nema markiranog planinarskog puta', izvijestili su iz HGSS-a.

Kada je ustanovljeno da planinarka nema ozljeda i da je u dobrom stanju, nakon kraćeg vremena krenuli su s njom prema pješačkoj stazi, a potom prema Selinama gdje su stigli u 4:10 sati kada je i završena još jedna u nizu uspješnih akcija na području NP Paklenica. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene