Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo zalutali, onda ostali bez svjetla

U nepunih sat vremena: HGSS dvaput spašavao iste penjače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gorski spašavatelji u petak su u dva navrata intervenirali u Anića kuku, spašavajući penjače koji su prvo zalutali, a potom ostali bez rasvjete.

Dežurni tim gorskih spašavatelja u Velikoj Paklenici prekjučer je čak dvaput intervenirao i spašavao istu skupinu penjača. Prvo su u 17:30 sati putem djelatnika Nacionlnog parka, dobili dojavu o dvoje penjača, koji su se prilikom penjanja izgubili u stijenama, izvijestio je HGSS.

Pročitajte i ovo Stravičan napad u Kaštelima nove snimke napadača Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude" Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

>> HGSS jučer i danas imao čak 4 intervencije u Paklenici

Spašavatelji su odmah stupili u kontakt s penjačima te su se uputili prema podnožju stijene u kojoj su se nalazili njemački aplinist i njegova partnerica u dobi od 24 i 21 godine. Uz asistenciju spašavatelja, dvojac se spustio se niz uže 30-tak metara i na taj način se vratio u Brahm, smjer kojeg je prvotno penjao. Spašavatelji su se ispod stijene zadržali sve do 19:45 sati, kad su penjači javili da je sve u redu i da dalje mogu sami.

Međutim, nepunih sat vremena kasnije, u 20.30 sati ponovo pozivaju gorske spašavatelje, jer im je zakazala rasvjeta i ne mogu se sigurno kretati na izlazu iz smjera te se po teško pristupačnom terenu spustiti do dna kanjona.

Gorska služba spašavanja je prema njima upitila tim spasilaca, koji su ih dopratili do parkirališta u Velikoj Paklenici u 23:45 sati, kada je ujedno i uspješno okončana akcija spašavanja u Velikoj Paklenici. U akciji su sudjelovali članovi HGSS-a iz Rijeke, Ogulina i Zadra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene