Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Završna faza

Uskoro gotovo projekt brenda neretvanske mandarine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekt brendiranja neretvanske mandarine trebao bi biti gotov do kraja ove godine, istaknuto je to na sastanku župana Dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića i njegovih suradnika s predsjednikom Udruge voćara 'Mandarina' iz Opuzena Miodragom Kiridžijom te direktorom jedne opuzenske tvrtke Nikom Kapovićem.

Projekt je započet prije nekoliko godina i njegov nositelj je Udruga 'Mandarina'. Trenutno je u završnoj fazi, a do kraja godine očekuje se izrada certifikata brenda neretvanske manadrine, istaknuto je na sastanku.Riječ je o zaštiti geografskih oznaka manadrine kao autohtonog hrvatskog proizvoda koji će tako postati prepoznatljiv izvozni proizvod.

>> Suša ugrozila masline u dolini Neretve

Tijekom godine na inozemnom tržištu proda se oko 70 posto godišnjeg uroda koji u dobrim godinama zna iznositi i oko 50 tisuća tona. Uzgajivači neretvanskih mandarina tijekom ove godine boravili su i u Italiji kako bi se upoznali s iskustvima talijanskih proizvodača u brendiranju i proizvodnji agruma.Cijeli projekt brendiranja neretvanske mandarine stoji oko 300 tisuća američkih dolara.( Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Most preko Neretve preko Neretve VIDEO Ima li razloga za brigu: Spektakularan most u susjedstvu napuknuo, a promet nije ni krenuo Ilustracija Tužan kraj potrage Policija potvrdila: U Neretvi pronađeno tijelo nestalog Ante Bebića

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene