Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im platio otkupljeno voće

Uzgajivače mandarina oštetio za 4,8 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vlasnik i direktor opuzenske tvrtke za otkup poljoprivrednih proizvoda 'Vrni' Ante Vrcan osumnjičen je da je za 4,8 milijuna kuna prevario više uzgajivača mandarina u neretvanskoj dolini jer im nije platio otkupljeno voće iz berbe 2008.

Dubrovačko-neretvanska policijska uprava Vrcana je kazneno prijavila i zbog sumnje da je oštetio svoju tvrtku za 3,4 milijuna kuna. On je, naime, u kolovozu 2008. od svoje tvrtke uzeo šest milijuna kuna zajma koji nije u cijelosti vratio. Tvrtka je u međuvremenu, u travnju ove godine, otišla u stečaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Vrcan je osumnjičen i da 2008. i 2009. nije vodio evidencije svojih obveza i tražbina, osobito onih koji su se odnosili na otkup poljoprivrednih proizvoda od proizvođača iz neretvanske doline.

Policija je redovitim putem Vrcana kazneno prijavila za zlouporabu položaja i ovlasti, povrjedu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te prijevare u gospodarskom poslovanju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene