Obavijesti Video Pretražite Navigacija

USKOK traži ponovno pritvaranje Žeravice i Kralja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podnio žalbu na odluku o puštanju iz pritvora pomoćnika predstojnika Ureda države uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Ive Žeravice (45) i vlasnika dubrovačke građevinske tvrtke Konel Antun Kralj (58), osumnjičenih da

su od vlasnika dubrovačkog hotela "Bellevuea" Gorana Štroka tražili 440 tisuća eura mita kako bi mu pribavili dozvole za rad hotela.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

Istražni sudac splitskog Županijskog suda Stanko Grbavac osumnjičeni je dvojac sinoć pustio iz pritvora u kojemu su bili od 29. prosinca. Odluku je donio uz obrazloženje da je pritvor bio određen zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke te da više nema osnove za pritvorom jer su ispitani svi predloženi svjedoci.

U žalbi na tu odluku iz USKOK-a navode da su prije odluke o puštanju osumnjičenika na slobodu predložili ispitivanje još jednog svjedoka. 

Stoga smatraju kako i nadalje postoji opravdani razlog za zadržavanje osumnjičenika u pritvoru jer taj svjedok još nije ispitan. Uz to, podsjećaju da su protiv Žeravice i Kralja prije dva dana podnijeli zahtjev za proširenje istrage o kojem sud još nije odlučio, te zaključuju da je odluka o pritvoru trebala uslijediti nakon, a ne prije odluke o proširenju istrage.

Proširenje je zatraženo zbog sumnje da je Žeravica od Kralja zatražio da mu proda stan u Zagrebu po povoljnijim uvjetima, a za protuuslugu obvezao se da će mu iz Ureda kojemu je bio na čelu pribaviti dokumentaciju za koju je zainteresiran.

U istrazi su jučer svjedočili Goran Štrok, vlasnik grupacije
Jadranski luksuzni hoteli i William Montgomery, član uprave JLH-a i bivši američki veleposlanik.

Osumnjičeni dvojac uhićen je 27. prosinca u tajnoj akciji policije i USKOK-a pod nazivom "Pet zvjezdica".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene