Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon novinskih napisa

USKOK reagirao na razgovor savjetnika Davora Filipovića: "Potvrđujemo provođenje izvida"

Jurica Lovrinčević, bivši savjetnik ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića
Jurica Lovrinčević, bivši savjetnik ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića Foto: Darko Tomas / CROPIX
USKOK se oglasio o objavljenom razgovoru novinara Marina Vlahovića i Jurice Lovrinčevića, savjetnika ministra Davora Filipovića.

USKOK se oglasio nakon što su objavljene snimke razgovora novinara Marina Vlahovića i Jurice Lovrinčevića, savjetnika ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića

"Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela, potvrđujemo provođenje izvida u predmetnom slučaju", stoji u priopćenju USKOK-a.

"USKOK će nakon pribavljanja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti pravovremeno obavijestiti javnost o daljnjem postupanju", dodaje se.

Pročitajte i ovo Jurica Lovrinčević Velika afera Filipovićev savjetnik odgovorio na teške optužbe

Podsjetimo, Lovrinčević je u razgovoru s Vlahovićem koje je objavio Nacional obećao televiziji Mreža TV osigurati oglase brojnih državnih tvrtki i institucija, a u zamjenu bi njemu pripala polovica toga novca.

Ministrov se savjetnik nakon nekoliko sati šutnje o svemu oglasio na LinkedInu.

"Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, kuvertu, kickback ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže. Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno – novca mi uistinu ne nedostaje", napisao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene