Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predane snimke sastanka

Nakon što je objavljena snimka razgovora: USKOK policiji naložio provođenje izvida u slučaju HDZ-ovca Žarka Tušeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je policiji naložio provođenje izvida u slučaju Žarka Tušeka, HDZ-ovog saborskog zastupnika koji je snimljen kako pokušava potkupiti neovisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića.

Odluka o provođenju izvida donesena je danas, nakon što je Šimunić USKOK-u predao snimke razgovora s Tušekom, piše Telegram. Policija bi trebala detaljno analizirati snimku te ispitati Tušeka, ali i gradonačelnika Oroslavja Gredičaka u čijoj su se kleti sastali i koji je bio prisutan.

Na objavljenoj snimci čuje se kako mu HDZ-ovci nude suradnju na skorašnjim lokalnim izborima, a zauzvrat su mu spremni financirati predizbornu promidžbu te su mu nudili i neke funkcije u javnim ustanovama.

Pročitajte i ovo Viktor Šimunić - 1 "kaj bi ti volio?" Šimunić nakon razgovora u USKOK-u: "Obavio sam svoju dužnost. Za mene je ovo sve novo, ali sve bude dobro"

Tušek nije osporavao autentičnost snimke, ali tvrdi kako nije pokušavao trgovati utjecajem te osporava način na koji se snimka tumači u javnosti. Poručio je kako je sve karikirao te dodao da se ne boji istrage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želi biti ministar Tušek na nastavku snimke govori o Vladi: ''Ima tu sva, kaj bi ih pol odmah prebrisal''

Premijer Andrej Plenković u utorak je komentirao kako na snimci ne vidi kazneno djelo te da Tušek i sam jasno daje do znanja da karikira, ali da mu je "čudno kako se on tako iskusan doveo u situaciju da uopće sudjeluje na ovakvom sastanku".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene