U javnost su dospjele snimke na kojima se čuje kako nezavisnom vijećniku Oroslavja Viktoru Šimuniću HDZ-ov Žarko Tušek i stranački kolega te gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak nude logističku pomoć pa čak i funkcije u javnim ustanovama, ako on uđe u kampanju i odnese dio glasova SDP-u.

Galerija


Zdravko Tušek, o kojemu se oglasio i sam premijer, rekavši da je počinio veliku političku pogrešku, pravdao se kako je u razgovoru sa Šimunićem nema ništa sporno. 

Vezani članci Žarko Tušek - 5 Žarko Tušek na rubu suza podnio ostavku: "Ovo je tužna epizoda koja je protuzakonitim snimanjem došla u javnost" Nikola Grmoja Zaiskrilo u Saboru, raspravu Plenkovića i Grmoje prekinuo Jandroković: "Birajte riječi jer su neprimjerene"

"S kolegom Šimunićem do tada nisam imao nikakav odnos niti komunikaciju. Prvi put sam ga vidio u tom privatnom društvu. Iskazivao je želju za sastanak sa mnom i on se dogodio u privatnom ambijentu s ljudima koji su mu izgledali kao prijatelji iz Oroslavja", rekao je u Saboru. 

Šimunić je ranije ispričao da ga je na razgovor sa Žarkom Tušekom zvao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

DNEVNIIK.hr je u posjedu dijelova prepiske Gredičaka i Šimunića u kojoj dogovaraju sastanak sa Tušekom. 

 "Hej, bok, nisi javil za sastanak, jel Žarko odustal?", vidi se sa snimke zaslona s mobitela. Viktor Šimunić je tu poruku poslao Gredičaku. 

Viktor Šimunić
Prepiska Šimunića i Gredičaka Foto: DNEVNIK.hr

"Ne, nikako, javim", odgovara mu gradonačelnik. Na snimci zaslona vidi se da je konverzacija vođena 21. prosinca. 

Međusobno si zatim čestitaju Božić. 

Idući razgovor je 8. siječnja. Tu pričaju o sastanku, ali se ne spominju ni ime Žarko ni prezime Tušek. 

"Ništa?", pita  Šimunić 14. prosinca.

"Zovem ga i poslal poruke... ak se ne javi, zovem ga i sutra ujutro... javim ti čim se javi...", piše gradonačelnik.

Inače, o svemu se večeras oglasio i DORH. Navode kako je USKOK pozvao Šimunića na ispitivanje. 

"Povodom brojnih upita novinara navodimo da je USKOK pozvao osobu koja je javnosti ukazala na postojanje snimke njegovog razgovora s jednim saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Oroslavja da dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja o predmetnom događaju.


USKOK će poduzeti sve mjere i radnje radi provjere relevantnih okolnosti konkretnog slučaja i potom će donijeti odluku o daljnjem postupanju", napisali su.