Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog sumnje u primanje i davanje mita vezano za remont borbenih aviona MiG-21 u Ukrajini, USKOK je pokrenuo istragu protiv člana Povjerenstva koje je odlučivalo tko će dobiti posao remonta te predstavnika ukrajinske tvrtke u Hrvatskoj.


Sumnja se da je djelatnik MORH-a mito tražio od dviju tvrtki, ukrajinske i rumunjske, kako bi onom tko mu pristane isplatiti zatraženi iznos osigurao posao. Novac mu je isplaćen u dva navrata početkom ove godine.

Vezani članci Duško Marković (Foto: Lisa Ducret/DPA/Pixsell) Skandal trese Crnu Goru: Odbjegli tajkun optužio državno odvjetništvo za korupciju Pogled iz aviona (Foto: Dnevnik.hr) Vlada produžila rok do kojeg se države koje su nam spremne prodati borbene avione moraju očitovati

Posao remonta MIG-ova u Ukrajini, podsjećamo, vrijedan je oko 130 milijuna kuna. Za to vrijeme, pet od 12 MiG-ova je prizemljeno.

"Čim smo došli do saznanja o nepravilnostima koje su se pojavile oko remonta i nabavke određenog broja MiG-ova smo sve dostavili državnom odvjetništvu odnosno svoj posao su odradile službe vojne policije i vojne sigurnosno obavještajne agencije", rekao je ministar obrane Josip Buljević.