Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Buljević potvrdio

Uskok pokrenuo istragu protiv člana Povjerenstva za remont MiG-ova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u primanje i davanje mita vezano za remont borbenih aviona MiG-21 u Ukrajini, USKOK je pokrenuo istragu protiv člana Povjerenstva koje je odlučivalo tko će dobiti posao remonta te predstavnika ukrajinske tvrtke u Hrvatskoj.

Sumnja se da je djelatnik MORH-a mito tražio od dviju tvrtki, ukrajinske i rumunjske, kako bi onom tko mu pristane isplatiti zatraženi iznos osigurao posao. Novac mu je isplaćen u dva navrata početkom ove godine.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 PRIOPĆENJE O OPTUŽNICI Sjećate se njega? USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Ilustracija USKOK provodi izvide Skandal s vojnim helikopterima: Remont preplatili 10 milijuna eura?

Posao remonta MIG-ova u Ukrajini, podsjećamo, vrijedan je oko 130 milijuna kuna. Za to vrijeme, pet od 12 MiG-ova je prizemljeno.

"Čim smo došli do saznanja o nepravilnostima koje su se pojavile oko remonta i nabavke određenog broja MiG-ova smo sve dostavili državnom odvjetništvu odnosno svoj posao su odradile službe vojne policije i vojne sigurnosno obavještajne agencije", rekao je ministar obrane Josip Buljević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene