Darko Grdić i Ognjen Preost (Foto: Pixsell)
Darko Grdić i Ognjen Preost (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu bivšim čelnicima Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) Darku Grdiću, Ognjenu Preostu, Zdeslavu Ivankoviću, Denisu Lukiniću i Tiboru-Miji Kuljaniću zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.


Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na Kuljanića te zbog odluke o kazni i uvjetnoj osudi u odnosu na Grdića, Preosta i Lukinića.

Vezani članci COVID potvrda Detalji USKOK-ove akcije: Medicinska sestra omogućila više tisuća lažnih potvrda, okoristili se i neki poznati antivakseri? Vanja Marušić Na natječaj za ravnatelja USKOK-a stigla jedna prijava, Dnevnik Nove TV doznaje o kome je riječ

USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da prihvati žalbu, preinači pobijanu presudu u odnosu na Kuljanića, proglasi ga krivim za počinjenje inkriminiranog mu kaznenog djela i osudi po zakonu, odnosno da djelomično ukine pobijanu presudu u oslobađajućem dijelu u odnosu na Kuljanića i predmet vrati na ponovno suđenje, kao i da pobijanu presudu preinači u dijelu odluke o kazni i uvjetnoj osudi u odnosu na Grdića, Preosta i Lukinića na način da Grdiću i Preostu izreče znatno strože kazne od onih na koje su osuđeni prvostupanjskom presudom, te da Lukinić izreče bezuvjetnu kaznu zatvora u duljem trajanju od one na koju je osuđen prvostupanjskom presudom.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju