Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon provedene istrage, Uskok je pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv bivših čelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave te još 11 okrivljenika.


Optužnica je podignuta protiv načelnika Blaža Topalovića, njegovog zamjenika Mate Kirchbauera te još 11 okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti, davanja mita za trgovanje utjecajem, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem, izvijestio je Uskok, ne navodeći imena okrivljenika.

USKOK pretresa policijske uprave: Uhićen načelnik i njegov zamjenik!

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Djevojka nakon svađe oštrim predmetom teško ozlijedila muškarca, liječnici su ustvrdili da su ozljede opasne po život Provokacija grafitima u Vukovaru Grafite Srbija i 4 slova S na ćirilici u Vukovaru šarala dvojica 15-godišnjaka, zaradili kaznenu prijavu

Optužnicom se prvookrivljeni načelnik vukovarsko-srijemske PU, drugookrivljeni zamjenik načelnika, trećeookrivljeni policijski službenik za suzbijanje organiziranog kriminaliteta te PU i petookrivljeni načelnik osječke Postaje prometne policije terete da su, u više navrata prošle godine, samostalno ili zajedno sa šestookrivljenim i sedmookrivljenim policijskim službenicima, na traženje ostalih okrivljenika, poduzimali određene protuzakonite radnje te od nadležnih policijskih službenika tražili da ne postupaju zakonito.

Optuženi su od policijskih službenika tražili da ne sankcioniraju počinitelje prekršaja sukladno zakonima o sigurnosti prometa na cestama, o osobnoj iskaznici, o oružju te o strancima. U jednom je slučaju devetookrivljenik za postupanje protivno zakonu drugookrivljenom zamjeniku načelnika predao nagradu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook