Sanja Musić Milanović - 1
Sanja Musić Milanović - 1 Foto: Pixsell

Policija po nalogu Uskoka provodi izvide u aferi Daj pet. Iz MUP-a navode kako je postupanje tajno te da nisu u mogućnosti dostaviti detaljnije informacije.


Prema nalogu Uskoka policija provodi izvide u aferi Daj pet. Iz MUP-a su poručili kako je postupanje, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, tajno te da nisu u mogućnosti dostaviti detaljnije informacije, piše Jutarnji list.

Afera vezana uz intervencije Sanje Musić Milanović i mijenjanje četvorki sinu predsjednika Zorana Milanovića u petice u četvrtak je dobila nastavak.

Ravnateljica škole Zdravka Martinić-Jerčić uručila je opomenu pred otkaz nastavnici matematike koja je javno izjavila da je nakon nastavne godine pod pritiskom ravnateljice promijenila zaključne ocjene za sedmoro učenika, među kojima i mlađem sinu Sanje Musić Milanović i Zorana Milanovića.

Opomena pred otkaz, nastavnici predana u srijedu, izazvala je niz negativnih reakcija zaposlenika škole i šireg kruga prosvjetara.

Sanja Musić Milanović Preračunala se: Profesorica matematike digla ocjenu Milanovićevom sinu pa dobila opomenu pred otkaz

Klasična gimnazija Ravnateljica Klasične gimnazije nakon rješenja inspekcije: "Cijeli događaj je ispolitiziran. Poduzet ćemo korake"

Do promjene ocjena došlo je nakon što je predsjednikova supruga nakon završetka nastave poslala e-mail ravnateljici u kojem se žalila na rad profesorice matematike.

Potom su mladom Milanoviću prepravljene dvije ocjene, iz latinskog i matematike, tako da je nastavnu godinu završio s prosjekom 5.0. Iako je nastavnica u intervjuu Telegramu izričito izjavila da je ocjene promijenila pod pritiskom i uz strah od posljedica, ravnateljica gimnazije ustvrdila je tada suprotno: "Nisam je tražila da podiže ocjene, blati me braneći svoje propuste".

Na temelju kojih nepravilnosti u radu je nastavnici izrečena opomena pred otkaz, ravnateljica Martinić-Jerčić dosad nije objasnila, unatoč upitima. Iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, čiji je sindikalni povjerenik prisustvovao sastanku nastavnice i ravnateljice, potvrđuju da se mlada nastavnica u jeku afere učlanila u sindikat.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju