Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor uručila je ovogodišnja priznanja za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske.


Nagrade dodjeljuje Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a dopitnik priznanja je istarski policajac Dinko Janković koji je izvan službe spasio 82-godišnju staricu iz vodene bujice u naselju Valbandon. On ju je od gotovo sigurnog utapanja spasio iz kuće u koju je prodrla voda riskiravši pritom da ga snažna bujica odnese prema moru.

Vezani članci Slika nije dostupna Europa nije zaboravila: DUZS dobio veliko priznanje za borbu s katastrofalnim požarima u 2017. Dragan Lozančić, bivši šef SOA-e (Foto: Arhiva/Nikola Cutuk/PIXSELL) Šef DUZS-a: "Imamo simptome gdje očekujemo da će netko drugi riješiti naše probleme"

>> VIDEO: U samo 13 minuta spriječena 'teška katastrofa'

>> DUZS i Hrvatske vode zadovoljni spašavanjem tijekom poplava

Anto Marković i Marijana Cmrečnjak iz Darde dobili su priznanje zbog spašavanja djeteta iz bunara u svojoj općini. Alija Junuzović, Željko Ostović, Željko Smolčić i Dom zdravlja Otočac dobili su priznanja za spašavanja stradalih iz minskog polja na području Dabra, grad Otočac.

'Vi ste svima poticaj da u osvajanju svih svojih ciljeva i vrhunaca budemo odlučniji, beskompromisniji i svakako hrabriji. Meni ste osobno poticaj za još bolji rad, a vaša nesebičnost pokazuje kako je potrebno više zajedništva i svaki se dan pitati što sam učinio ili učinila za nekog drugog', istaknula je premijerka Kosor u svojem govoru. (Hina)