Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najhrabriji građani

Uručene godišnje nagrade za zaštitu i spašavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor uručila je ovogodišnja priznanja za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske.

Nagrade dodjeljuje Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a dopitnik priznanja je istarski policajac Dinko Janković koji je izvan službe spasio 82-godišnju staricu iz vodene bujice u naselju Valbandon. On ju je od gotovo sigurnog utapanja spasio iz kuće u koju je prodrla voda riskiravši pritom da ga snažna bujica odnese prema moru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog odlične suradnje institucija Europa nije zaboravila: DUZS dobio veliko priznanje za borbu s katastrofalnim požarima u 2017. Slika nije dostupna DUZS se sprema na sveobuhvatne promjene Šef DUZS-a: "Imamo simptome gdje očekujemo da će netko drugi riješiti naše probleme"

>> VIDEO: U samo 13 minuta spriječena 'teška katastrofa'

>> DUZS i Hrvatske vode zadovoljni spašavanjem tijekom poplava

Anto Marković i Marijana Cmrečnjak iz Darde dobili su priznanje zbog spašavanja djeteta iz bunara u svojoj općini. Alija Junuzović, Željko Ostović, Željko Smolčić i Dom zdravlja Otočac dobili su priznanja za spašavanja stradalih iz minskog polja na području Dabra, grad Otočac.

'Vi ste svima poticaj da u osvajanju svih svojih ciljeva i vrhunaca budemo odlučniji, beskompromisniji i svakako hrabriji. Meni ste osobno poticaj za još bolji rad, a vaša nesebičnost pokazuje kako je potrebno više zajedništva i svaki se dan pitati što sam učinio ili učinila za nekog drugog', istaknula je premijerka Kosor u svojem govoru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene