Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastaje se s Plenkovićem

Stiže nam predsjednica Europske komisije: Von der Leyen idućeg tjedna dolazi u Zagreb

Ursula von der Leyen (Foto: AFP)
Ursula von der Leyen (Foto: AFP) Foto: Afp
Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, idući tjedan stiže u Zagreb, doznajemo u Vladi.

Kao što je i najavila nakon što je izabrana za predsjednicu Europske komisije, Ursula von der Leyen dolazi u službeni posjet Zagrebu. 

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen zadovoljni napretkom Von der Leyen: "Preporučit ćemo otvaranje pregovora s BiH. Nije dovoljno čekati da se zapadni Balkan približi nama" EU očekuje otvaranje pomorskog koridora za dostavu pomoći Gazi ovog vikenda Najavila predsjednica Komisije EU otvara humanitarni koridor za dostavu pomoći u Gazu: "Ovo može i mora biti dio stalnih napora"

Posjet bi se trebao dogoditi sredinom sljedećeg tjedna, neslužbeno doznajemo u Vladi. Točan termin dolaska i susret s premijerom Andrejom Plenkovićem još uvijek se dogovara. 

Von der Leyen će tijekom svoje mini turneje posjetiti Francusku, gdje će se sastati s predsjednikom Emmanuelom Macronom, nakon toga Poljsku, a Zagreb bi trebao biti treći grad u koji će stići. 

Na dan izbora za šeficu Komisije Von der Leyen je hrvatskim novinarima rekla da je u Hrvatskoj bila i da će se zasigurno vratiti. "Odlučila sam puno putovati jer smatram da je jako važno biti ne samo u Bruxellesu i Strasbourgu, već vidjeti i druge, ne samo glavne gradove nego i ruralne dijelove predivne Europske unije", rekla je tada Von der Leyen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene