Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nije se dugo čekao odgovor

Ured predsjednice žestoko odgovorio Jandrokoviću: "On laže u pokušaju dodvoravanja premijeru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Jandroković žestoko je kritizirao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, a stigao mu je jednako žestok odgovor iz njezina Ureda.

Nakon što je Gordan Jandroković kritizirao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, nije se dugo čekao žestok odgovor iz Ureda predsjednice.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…" Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Izlazi na izbore Jandroković otkrio tko će biti predsjednik ako Milanović podnese ostavku: Tvrdi da on neće

"Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao, a da prethodno to Predsjednica nije najavila premijeru. Odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost Predsjednica je premijeru najavila da će prijedlog u toku dana poslati jer ni Predsjednica ni država više ne mogu čekati rješenje tog pitanja", stoji u odgovoru s Pantovčaka i nastavlja se:

"Isto tako, Gordan Jandroković laže da je pisani prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade i potrebi zajedničkog djelovanja predsjednice i Vlade otišao za vrijeme trajanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. To se lako može provjeriti u urudžbenom zapisniku Vlade jer je prijedlog u Vladi došao u poslijepodnevnim satima", navodi se u odgovoru Pantovčaka za Jutarnji list.

Jutarnji navodi i kako je Predsjednica s predsjednicima Vlade i Sabora nekoliko puta razgovarala o demografiji i blokiranima, a od njih je dobila odgovor kako se radi o temi koja je "sada ‘in’, ali će brzo izaći iz mode".

Jandroković oštro kritizirao Predsjednicu: "Ne mogu shvatiti njezin potez, taj pristup nije ozbiljan"

Podsjetimo, predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je status predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Facebooku, nakon što je premijer poručio da zajedničke sjednice Vlade s temom demografije neće biti. Jandroković je u komentaru bio oštar.

Jandroković je istaknuo kako između premijera i Predsjednice ne smije biti tenzija, no nakon toga je rekao i što doista misli o potezu Kolinde Grabar-Kitarović.

"Ne mogu shvatiti Predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom, poštom, a da to nije bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa bez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere, taj pristup nije ozbiljan", rekao je Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene