Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poništeno rješenje MORH-a

Upravni sud poništio umirovljenje Elvisa Burčula, brigadira zbog kojeg su se sukobili predsjednik i ministar obrane

Upravni sud u Zagrebu donio je presudu kojom se poništava rješenje Ministarstva obrane o umirovljenju brigadira Elvisa Burčula, zapovjednika Počasno-zaštitne bojne.

Upravni sud danas je donio odluku da se poništava rješenje o umirovljenju brigadira Elvisa Burčula.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon posljednjeg sukoba MORH odgovorio na pismo Milanovića kojim je Plenkovića upozorio na ponašanje ministra Banožića: "Ovdje ističemo da je prešućena činjenica..." Slika nije dostupna NASTAVAK SUKOBA Banožić uzvratio Milanoviću: ''Predsjednik Republike mora znati da Hrvatska vojska nije njegova igračka''

Podsjetimo, ministar obrane Mario Banožić u listopadu prošle godine ustrajao je na odluci da se umirovi zapovjednika Počasno-zaštitne bojne Elvisa Burčula, što je bilo suprotno prijedlogu načelnika Glavnog stožera.

Zbog cijelog slučaja Banožić je u sukobu s predsjednikom Zoranom Milanovićem jer je predsjednik inzistirao da se Burčula vrati u službu.

Burčulov odvjetnik još nije dobio pisano obrazloženje suda. Prema presudi, MORH Burčulu mora isplatiti i 6250 kuna za sudske troškove. O predsudi se očitovalo i Ministarstvo.

"Odluka Upravnog suda ni na koji način ne može utjecati na odluku ministra obrane o prestanku službe s pravom na mirovinu brigadira Elvisa Burčula. Takva odluka nije temelj za povratak na posao umirovljenog brigadira Burčula. Sud je naveo da je potrebno dodatno obrazložiti razloge za prestanak djelatne vojne službe zbog potreba službe za navedenu osobu. Ministarstvo obrane iskoristit će svoje pravo i dodatno pojasniti te razloge", stoji u odgovoru na upit Dnevnika Nove TV.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene