Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POBJEDA EKOLOŠKIH UDRUGA

Upravni sud poništio okolišnu dozvolu za Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni spor, koji su udruga Krizni eko stožer Marišćina i nekoliko građana Viškova pokrenuli protiv Ministarstva zaštite okoliša i energetike, završen je u četvrtak presudom kojom je Upravni sud u Rijeci poništio rješenje o okolišnoj dozvoli za novo postrojenje Županijskoga centra za gospodarenje otpadom Marišćinu, priopćio je taj sud.

Sud je predmet vratio ministarstvu na ponovni postupak, a budući da je riječ o prvom vraćanju na ponovni postupak, protiv te presude nije dopuštena žalba.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Saborski zastupnici idu na deponij - 2 Obećanja stižu, a problem ostaje Cijelo se desetljeće guše u smradu opasnog otpada: „Užasno, vi ne možete biti vani, navečer je to kiselina“

"Poništeno rješenje odnosi se na zbrinjavanje neopasnog otpada kapaciteta većeg od 50 tona na dan, tj. na biološku i fizikalno-kemijsku obradu otpada i na odlagalište otpada na koje se odlaže više od 10 tona otpada na dan ili imaju ukupni kapacitet veći od 25.000 tona", stoji u priopćenju.

Iz Upravnog suda navode da je na objavi presude "ukratko izneseno da je nezakonitost utvrđena u dijelu rješenja što se odnosi na potrebu izrade temeljnog izvješća kao dijela sadržaja stručne podloge zahtjeva za ishođenje okolišne dozvole".

Navode i da taj sud nije našao utemeljene argumente tuženika Ministarstva zaštite okoliša i energetike da izrada temeljnog izvješća nije potrebna jer je riječ o novom postrojenju budući da takav zaključak nije utemeljen u odredbama propisa kojima je regulirano predmetno upravno područje.

U priopćenju još stoji da u preostalom dijelu dozvole sud nije našao nezakonitosti, da u tom sporu nije odlučivano o drugim elementima cjeline zahvata ni o ostalim spornim pitanjima vezanim uz zahvat te da zato na ta pitanja današnja presuda ne utječe.

"Nije odlučivano ni o postupanju Ekoplusa u praksi, što podliježe nadzoru nadležnih upravnih tijela u zasebnim postupcima, već isključivo o zakonitosti spomenute okolišne dozvole, u tekstu u kojem je izdana", priopćio je Upravni sud.

Kao zainteresirana strana u sporu je sudjelovao i nositelj zahvata Ekoplus, koji upravlja Marišćinom. (Hina)

Aktualno Šokantne USKOK-ove snimke: Kako se dogovara zapošljavanje preko veze i izmišljaju radna mjesta Milan Bandić (Provjereno) - 1 Milan Bandić (Provjereno) - 1 Milan Bandić (Provjereno) - 2 Milan Bandić (Provjereno) - 2 Milan Bandić (Provjereno) - 3 Milan Bandić (Provjereno) - 3 +0 Milan Bandić (Provjereno) - 4 Hrvatska Šokantne USKOK-ove snimke: Kako se dogovara zapošljavanje preko veze i izmišljaju radna mjesta 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene