Uprava Kraša u ponedjeljak je ocijenila da je ponuda Mesne industrije braće Pivac za preuzimanje dionica Kraša po cijeni od 430 kuna za dionicu niska.

Galerija


Cijena iz ponude je veća za manje od jedan posto u odnosu na prosječnu ponderiranu cijenu dionica Kraša tijekom tri mjeseca koja su prethodila nastanku obveze objave ponude, kaže se u mišljenju uprave Kraša o ponudi za preuzimanje objavljenom putem Zagrebačke burze.

Vezani članci Katarina Peović Katarina Peović tvrdi da Kraš uz milijunsku dobit dijeli otkaze: ''Otišlo je novih 20 radnika, a idućih 20 se sprema otići'' Fortrade Svjetske tvrtke trenutačno objavljuju rezultate svog poslovanja. Evo na što treba obratiti pažnju

Podsjećaju da je najniža cijena po kojoj je Pivac stjecao dionice Kraša tijekom razdoblje od godine dana iznosila 410 kuna po dionici, a prosječna ponderirana cijena na burzi tijekom tri mjeseca koja su prethodila toj obvezi je 427,05 kuna.

Uprava Kraša smatra da Pivac u svojoj ponudi nije uzeo u obzir da je u tri mjeseca koja su prethodila nastanku obveze objave ponude za preuzimanje najviša cijena iznosila i do 505 kuna po dionici, a da se dionicama Kraša nakon nastanka obveze trgovalo i po 1.090 kuna.

U dokumentu se ocjenjuje i da bi sinergija s Pivcem pozitivno djelovala na Kraš te da su Pivčevi strateški planovi kompatibilni s dugoročnim i kratkoročnim planovima Kraša.

Mesna industrija braća Pivac je ponudu za preuzimanje dionica Kraša po cijeni od 430 kuna za dionicu objavila 23. listopada.

Mesna industrija Braća Pivac trenutačno je najveći pojedinačni dioničar u Krašu, s 460.522 dionice ili 30,73 posto udjela, dok Kraš-ESOP drži 276.441 dionicu ili 18,45 posto udjela.