Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže više

Uprava Kraša smatra ponudu braće Pivac niskom, ali sinergiju dviju kompanija vidi pozitivno

Članice grupe Pivac (Foto: Dnevnik.hr)
Članice grupe Pivac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Članice grupe Pivac (Foto: Dnevnik.hr) Članice grupe Pivac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kraš, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Kraš, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija: PIXSELL Ilustracija: PIXSELL +0 Podaci o Krašu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Uprava Kraša u ponedjeljak je ocijenila da je ponuda Mesne industrije braće Pivac za preuzimanje dionica Kraša po cijeni od 430 kuna za dionicu niska.

Cijena iz ponude je veća za manje od jedan posto u odnosu na prosječnu ponderiranu cijenu dionica Kraša tijekom tri mjeseca koja su prethodila nastanku obveze objave ponude, kaže se u mišljenju uprave Kraša o ponudi za preuzimanje objavljenom putem Zagrebačke burze.

Pročitajte i ovo PR Kako trgovati cijenom dionica Razvoj umjetne inteligencije utječe pozitivno na dionice tehnoloških tvrtki PR Kako trgovati cijenom dionica Dionice Netflixa skočile preko 10% prethodnog mjeseca

Podsjećaju da je najniža cijena po kojoj je Pivac stjecao dionice Kraša tijekom razdoblje od godine dana iznosila 410 kuna po dionici, a prosječna ponderirana cijena na burzi tijekom tri mjeseca koja su prethodila toj obvezi je 427,05 kuna.

Uprava Kraša smatra da Pivac u svojoj ponudi nije uzeo u obzir da je u tri mjeseca koja su prethodila nastanku obveze objave ponude za preuzimanje najviša cijena iznosila i do 505 kuna po dionici, a da se dionicama Kraša nakon nastanka obveze trgovalo i po 1.090 kuna.

U dokumentu se ocjenjuje i da bi sinergija s Pivcem pozitivno djelovala na Kraš te da su Pivčevi strateški planovi kompatibilni s dugoročnim i kratkoročnim planovima Kraša.

Mesna industrija braća Pivac je ponudu za preuzimanje dionica Kraša po cijeni od 430 kuna za dionicu objavila 23. listopada.

Mesna industrija Braća Pivac trenutačno je najveći pojedinačni dioničar u Krašu, s 460.522 dionice ili 30,73 posto udjela, dok Kraš-ESOP drži 276.441 dionicu ili 18,45 posto udjela.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene