Mali dioničari Kraša udruženi u tvrtku Kraš ESOP danas su jednoglasno odlučili da neće sklopiti sporazum o zajedničkom djelovanju s tvrtkom Pivac.


Kraš ESOP, tvrtka u kojoj su kao mali dioničari udruženi radnici Kraša, neće ići s Mesnom industrijom Pivac u zajedničko preuzimanje.

Vezani članci Članice grupe Pivac (Foto: Dnevnik.hr) Uprava Kraša smatra ponudu braće Pivac niskom, ali sinergiju dviju kompanija vidi pozitivno Kraš, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) HANFA odobrila ponudu: Mesna industrija braće Pivac za dionicu Kraša nudi 430 kuna

Odlučili su tako dioničari na današnjoj izvanrednoj skupštini Kraš Esopa. Pivac će, kako su najavili ranije, s preuzimanjem nastaviti samostalno. Unatoč ovoj odluci, kako se doznaje, dvije tvrtke i dalje imaju partneriski i prijateljski odnos. Iz Kraš Esopa ističu kako odustaju isključivo zbog financija.

"Skupština KRAŠ-ESOP-a glasala je protiv Prijedloga odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom djelovanju sa Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o. Vrgorac", priopćeno je iz Kraša.

Navode da je osnovni razlog nemogućnost financiranja te ponude. Istaknuli su da je njihov cilj sačuvati radna mjesta i prava radnika te da zbog toga čuvaju radničko dioničarstvo.

''Osnovni razlog za takvu odluku je nemogućnost Kraš Esopa da u slučaju zajedničkog djelovanja s Pivcem osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u postupku preuzimanja Kraša'', rekla je Zrinka Vrhovski, prokuristica Kraš-ESOP-a.