Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednoglasno

Mali dioničari Kraša protiv "zajedničkog djelovanja" s tvrtkom Pivac

Mali dioničari Kraša udruženi u tvrtku Kraš ESOP danas su jednoglasno odlučili da neće sklopiti sporazum o zajedničkom djelovanju s tvrtkom Pivac.

Kraš ESOP, tvrtka u kojoj su kao mali dioničari udruženi radnici Kraša, neće ići s Mesnom industrijom Pivac u zajedničko preuzimanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorili i sindikat Katarina Peović tvrdi da Kraš uz milijunsku dobit dijeli otkaze: ''Otišlo je novih 20 radnika, a idućih 20 se sprema otići'' Slika nije dostupna "bit će još bolji" Braća Pivac su većinski vlasnici Kraša, radnici zadovoljni: "Ulažu velika sredstva i poštuju prava zaposlenih"

Odlučili su tako dioničari na današnjoj izvanrednoj skupštini Kraš Esopa. Pivac će, kako su najavili ranije, s preuzimanjem nastaviti samostalno. Unatoč ovoj odluci, kako se doznaje, dvije tvrtke i dalje imaju partneriski i prijateljski odnos. Iz Kraš Esopa ističu kako odustaju isključivo zbog financija.

"Skupština KRAŠ-ESOP-a glasala je protiv Prijedloga odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom djelovanju sa Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o. Vrgorac", priopćeno je iz Kraša.

Navode da je osnovni razlog nemogućnost financiranja te ponude. Istaknuli su da je njihov cilj sačuvati radna mjesta i prava radnika te da zbog toga čuvaju radničko dioničarstvo.

''Osnovni razlog za takvu odluku je nemogućnost Kraš Esopa da u slučaju zajedničkog djelovanja s Pivcem osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u postupku preuzimanja Kraša'', rekla je Zrinka Vrhovski, prokuristica Kraš-ESOP-a.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene