HANFA je Mesnoj industriji braće Pivac izdala odobrenje za objavljivanje ponude za preuzimanje Kraša.

Galerija Podaci o Krašu (Foto: Dnevnik.hr) Članice grupe Pivac (Foto: Dnevnik.hr) Kraš, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) +0 Priopćenje grupe pivac (Foto: Dnevnik.hr)

Priopćenje HANFA-e prenosimo u cjelosti:

Vezani članci Požar u Sloveniji Objavljene nove satelitske snimke požara u Sloveniji: Evakuirano već nekoliko stotina ljudi Domaćica Jeste li "Domaćica i menadžerica" ili "Domaćica i pravnica"? Najnovija kampanja izazvala žestoke reakcije

"Utvrđeno je da je na dan nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje, 9. rujna 2019., temeljni kapital Kraša iznosio 599.448.400 kuna i da je bio podijeljen na 1.498.621 redovnu dionicu na ime, nominalnog iznosa 400 kuna.

Na dan nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje MIB Pivac je već imao 460.522 redovne dionice Kraša, što predstavlja 30,73 posto udjela u temeljnom kapitalu odnosno 30,73 posto dionica s pravom glasa i daje pravo na 32,38 posto glasova od ukupnog broja glasova na glavnoj skupštini Kraša.

Uzimajući u obzir najvišu cijenu po kojoj je godinu dana prije obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje MIB Pivac kupovao dionice Kraša te prosječnu ponderiranu cijenu dionica Kraša na Zagrebačkoj burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obaveze za preuzimanje, utvrđeno je da je cijena izražena u ponudi za preuzimanje u iznosu od 430 kuna po dionici, određena u skladu s Zakonom o preuzimanju dioničarskih društava.

Cijena koju se MIB Pivac u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 430 kuna", navodi se u priopćenju. 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju