Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči štrajka koji počinje u petak

'Uprava Croatia Airlinesa odgodila isplatu plaća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova najavio početak štrajka za petak, 9. srpnja, uprava Croatia Airlinesa zaposlenicima je odgodila isplatu plaća.

'Takvim pritiskom namjeravaju međusobno zavaditi radnike i prisiliti SKOZ na odustajanje od štrajka.Istodobno uprava obmanjuje javnost najavom gubitka zbog četverodnevnog štrajka od 4 milijuna dolara', piše u priopćenju SKOZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMA JASNIH PREPORUKA Niti vrtići nisu lišeni korone: Nakon mnoštva apela, ministar Fuchs nije ponudio rješenje, odgojitelji su na izmaku snaga Slika nije dostupna UJEDINJENI U ZAJEDNIŠTVU Sisački ugostitelji organizirali humanitarnu akciju: ''Bolničko osoblje je danonoćno izloženo nadljudskim naporima''

>> Stjuardese Croatia Airlinesa u petak započinju štrajk

Kako bi međusobno zavadila zaposlenike iz različitih službi, uprava Croatia Airlinesa odgodila je isplatu plaća. Uprava se nada da će takav pritisak prisiliti stjuardese i stjuarde da odustanu od štrajka koji treba započeti u petak i trajati do utorka, 13. srpnja, u 6 sati.

Podsjetimo, Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova za štrajk se odlučio nakon propalih pregovora o potpisivanju kolektivnog ugovora. Tijekom pregovora s upravom Croatia Airlinesa Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova odustao je od većine svojih zahtjeva.

'Od najave štrajka uprava Croatia Airlinesa obmanjuje javnost najavom gubitka od 4 milijuna dolara tijekom 4 dana trajanja štrajka. Za usporedbu, nemogućnost letenja cijele flote zbog oblaka vulkanske prašine nad Europom tvrtki je stvorilo gubitak od 500 tisuća eura. Uostalom, da Croatia Airlines zarađuje milijun dolara dnevno, ne bi bila u gubicima.
Prošlu je godinu uprava završila s gubitkom od 200 milijuna kuna, a već u prva tri mjeseca ove godine stvorila je novi gubitak od 100 milijuna kuna', ističe SKOZ u svom priopćenju.

'Pribojavamo se novih poslovnih rezultata koji će prikazati stanje u tvrtki nakon prvih 6 mjeseci', ističu članovi SKOZ-a.
Pritom podsjećaju da će tijekom štrajka raditi 20% ukupnog kabinskog osoblja, a s toliko ljudi i uz dobru organizaciju posla uprava svojim korisnicima može osigurati oko polovine letova.

Kako bi prikazala što veći gubitak zbog štrajka, uprava je već dala naredbu osoblju na prodaji karata da ne predaju novac u banku, tvrde u sindikatu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene