Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuča, olujni vjetar, pijavice...

Najavljeno veliko nevrijeme: Evo kako se pripremiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognoze za petak poslijepodne i navečer najavljuju moguću tuču i pijavice. Donosimo vam savjete kako da pripazite na sebe, ali i svoju imovinu.

Uspijete li svojim fotoaparatima uhvatiti prizore oluje, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, no, pritom nikako nemojte ugrožavati vlastitu sigurnost!

Pročitajte i ovo Munje nad Zagrebom - 1 Uoči tuče VELIKA GALERIJA Munje i gromovi iznad Zagreba: Pogledajte spektakularne fotografije nevremena Tuča u Italiji Olujni vjetar VIDEO Snažno nevrijeme: U Italiji u petak snimljen tornado

U petak dio Hrvatske čeka olujno nevrijeme. Prognostičari kažu da je najveća mogućnost na oluju u sjeverozapadnim dijelovima zemlje i na sjeveru Jadrana. 

U sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, pa tako i u Zagrebu uz olujni vjetar moguća je i tuča.  Na sjevernom Jadranu prognostičari upozoravaju na veliku mogućnost olujnog vjetra i pijavica.

>> Doznajte u koje garaže možete besplatno parkirati i zaštiti automobile od nevremena

>> IZDANO UPOZORENJE Nakon vrućina Hrvatsku bi moglo zahvatiti olujno nevrijeme

Meteoalarm izdao je upozorenje za jako nevrijeme koje bi u nekim dijelovima Hrvatske moglo biti čak i opasno po život. 'Građani se trebaju zakloniti na siguran prostor, očistiti svoje okuke, kanalizaciju, odvode - da voda može nesmetano otjecati. Ako se zateknu na otvorenom prostoru, neka hodaju pognuti, ne treba ići uz rubove zgrada radi pada crjepova na njih ili slično. Svoju pokretnu i nepokretnu imovinu treba dobro skloniti, aute u čvrste prostorije, a brodice vezati', rekao je dr. Robert Mikac, načelnik Sektora za civilnu zaštitu u DUZS-u.

Poseban oprez u kampovima!

Posebno trebaju paziti ljudi u kampovima. 'Oni trebaju učvrstiti svoje kampere i šatore. Po mogućnosti, da se sklone u čvrste objekte. Osobe koje su u čvrstim objektima trebaju spustiti rolete i odmaknuti se od prozora', rekao je dr. Mikac.

Bude li potrebno, upotrijebit će se protugradna obrana raketama. 'Mi protugradnu obranu provodimo u našim žitnim područjima, odnosno ondje gdje postoje poljoprivredne kulture. Za sutrašnji dan smo apsolutno operativno spremni. I mi i naši raketari', rekao je Aleš Stopnišek iz Radarskog centra Stružec.

Radarski centri pomno prate vremensku prognozu, pa zato mogu na vrijeme i reagirati.

Podsjetimo se, prije nekoliko dana Hrvatsku je zahvatilo nevrijeme zbog kojeg je došlo do rušenja stabala prilikom čega su nastale i materijalne štete na automobilima, ugostiteljskim objektima, ali i kućama i školama.

>> VIDEO 150 poziva građana: Stabla padala po automobilima, vjetar nosio crijepove!

Stoga je na stranicama hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda izdano upozorenje na intenzivne meteorološke događaje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene