Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez

IZDANO UPOZORENJE Hrvatskoj prijeti olujno nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S petkom vrijeme će se potpuno promijeniti, a čeka nas i moguće olujno nevrijeme.

Živa na termometru se u četvrtak držala visoko od jutra. Tako su u 10 sati u Rijeci i Pazinu izmjerena 33 stupnja,  a tek za stupanj niže bilo je u  Dubrovniku, Šibeniku, Splitu, te  na Lastovu. U 13 sati u Kninu je izmjeren 41 stupanj, a u Ogulinu 38 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom dana mogući i pljuskovi METEOALARM U CRVENOM Hrvatska se probudila na visokim temperaturama Slika nije dostupna Hrvatska na +40 POZOR! Vrhunac toplinskog vala očekuje se sutra

I more je zaista toplo, već u 8 sati ujutro u Malinskoj je bilo ugrijano na nevjerojatnih 28 stupnjeva, dok je 27 stupnjeva bilo u Rovinju i Puli.

>> FOTO Karlovac: Olujno nevrijeme čupalo drveće

Takvo vrijeme još će nas pratiti i u petak, iako s nešto više oblaka, a promjena i već dugoočekivano osvježenje stići će u petak predvečer. Ipak, to osvježenje moglo bi biti prilično ekstremno. Naime, na Meteoalarmu je izdano upozorenje na intenzivne meteorološke događaje.

Očekuje se da će u petak , u posljepodnevnim satima, mjestimice biti pljuskova i grmljavine, a ponegdje je moguće i olujno nevrijeme.

Temperature će znatno pasti. Ponegdje čak i do 15 stupnjeva. Očekuje se da će najniža jutarnja temperatura zraka biti od 17 do 22, na Jadranu između 22 i 27, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 37 C.st.

Poremećaj, koji je u srijedu 'poharao' dijelove Njemačke već se kreće prema našim krajevima, a trenutno stanje u svakom trenutku možete pratiti na stranicama DHMZ-a zahvaljujući EUMETSAT-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene