Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujno nevrijeme u Hrvatskoj

VIDEO 150 poziva građana: Stabla padala po automobilima, vjetar nosio crijepove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku je jučer zahvatilo olujno nevrijeme. Pogledajte kaos koji je nastao u svega nekoliko minuta!

Svoje fotografije i snimke nevremena nam šaljite na moj.report@novatv.hr.

Hrvatsku je jučer zahvatilo olujno nevrijeme. 'Hrvatsku je zahvatio frontalni poremećaj koji  je zbog vrućeg tla i visokih temperatura imao pojačano djelovanje', kazao je meteorolog Darijo Brzoja. Upozorenje je izdano za dio Dalmacije. Razvoj situacije i upozorenja za pojedine dijelove Hrvatske, točnije gdje prijete opasnosti od grmljavinskih pljuskova i olujnog vjetra možete pratiti OVDJE.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Tmurni oblaci nad Zagrebom - 1 nevrijeme u Hrvatskoj FOTOGALERIJA Prizori koji ne ulijevaju nadu: Pogledajte kako izgleda nebo nad Zagrebom

Prijepodne će u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom Jadranu još biti promjenljive naoblake, a mjestimice i kiše ili kratkotrajnog pljuska. Sredinom dana i poslijepodne većinom sunčano. U unutrašnjosti će zapuhati povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjeren i jak sjeverozapadnjak, poslijepodne i navečer uz obalu bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31, na Jadranu od 30 do 35 °C.

Ženu ozlijedila odlomljena antena

U samo nekoliko minuta vjetar je izazvao kaos u centru Zagreba gdje je jedna pješakinja ozlijeđena nakon što je na nju sa zgrade pala odlomljena antena. Dogodilo se to na križanju Mesničke ulice i Ilice. Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba primila je oko 150 poziva građana, javio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Većina poziva se odnosila na urušavanje stabala, a nevrijeme je prouzročilo i materijalne štete na infrastrukturi.
Prema podacima DHMZ-a, temperatura u Maksimiru je u samo sat vremena pala za čak 9 stupnjeva.
Jak vjetar odlomio je i reklamu na uglu Ilice i Gundulićeve, no srećom nitko nije ozlijeđen. No, nestala je struja pa su tramvaji čak bili prestali voziti. Vozila su neko vrijeme stajala duž cijele Ilice sve do križanja s Frankopanskom. Zbog oštećenja kontaktne mreže na Trgu bana Josipa Jelačića, tramvajski promet bio preusmjeren na Glavni kolodvor. No,  tramvajski je promet normaliziran i jutros je promet redovit na svim linijama, javili su iz ZET-a.

Cestovni promet se odvija normalno, no vozače upozoravamo da paze tijekom vožnje zbog polomljenih grana na cestama. Naime, po Savskoj ulici je jako puno polomljenih grana.

Sve hitne službe su bile na terenu, a pozivi su se rješavali prema prioritetima.

Nevrijeme rušilo električne stupove

Olujni vjetar pogodio je i područje cijele Krapinsko-zagorske županije od Klanjca do Konjšćine. Srušena su brojna stabla i električni stupovi. 'Imamo dojavu o nekoliko požara na objektima dok je u mjestu Žutica vjetar odnio krov s obiteljske kuće', potvrđeno je sinoć u krapinskom Centru 112.
Olujni vjetar odnio je krov s ivanečke OŠ.
Vjetar je srušio električne stupove u Lepoglavi, Varaždinu, Novom Marofu te općinama Petrijanec i Cestica. U Centru 112 nisu mogli potvrditi u kojoj je mjeri otežana isporuka električne energije na području Varaždinske županije. Vjetar je u nekoliko mjesta na području županije srušio drveće.

Raspala se i potonula jahta, 2 ozlijeđenih

Na području Istre jaka tramontana više je jedrilica i barki nasukala duž obale. Desetak metara duga jedrilica talijanskih nautičara u umaškoj se luci raspala i potonula, pri čemu su lakše ozlijeđena dva Talijana, piše ipress.

U Novi gradu, dva su muškaraca iz mora izvukla jednu turistkinju koja se za vrijeme oluje zatekla na 'luftmadracu'. S pojačanim vjetrom nije se mogla vratiti na obalu pa su joj u pomoć priskočila dvojica Novigrađana.

Na području Istre, vatrogasci su poslijepodne imali osam intervencija - po dvije u Puli i Umagu te po jednu u Poreču, Pazinu, Labinu i Dajli, a uglavnom se radilo u uklanjanju stabala i grana s ceste ili s vozila. Ozlijeđenih nije bilo.

Poremećaj se tijekom noći premjestio preko sjevernog Jadrana, gorskih krajeva i kopnenog područja. Danas će na Jadranu vjerojatno biti sunčano vrijeme, dok bi se na kopnenom području ponegdje mogla zadržati naoblaka, rekao nam je Darijo Brzoja. (S.V./Agencija VLM/Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene