Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javni prosvjedi

Upozorenje ‘Eko Kvarnera’ zbog Inina koking-postrojenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeran Piršić je ‘zbog odluke Povjerenstva za ocjenu utjecaja na okoliš da se dopusti izgradnja Inina koking-postrojenja u rafineriji u Urinju’, najavio da će ‘eko-kampanju podignuti na međunarodnu razinu, a ne isključuje ni javne prosvjede’.

Predsjednik udruge ‘Eko Kvarnera’ Vjeran Piršić je ‘zbog odluke Povjerenstva za ocjenu utjecaja na okoliš da se dopusti izgradnja Inina koking-postrojenja u rafineriji u Urinju’, danas na konferenciji za novinare u Rijeci najavio da će ‘eko-kampanju podignuti na međunarodnu razinu, a ne isključuje ni javne prosvjede’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Briga za radnike na prvom mjestu Ivana - žena koja brine o zaštiti zdravlja i sigurnosti u jednom od najvećih postrojenja u Hrvatskoj Slika nije dostupna Važna centrala IS preuzeo odgovornost za uništenje plinske centrale Ine u Hayanu

Smatra da se problem izgradnje nove koksare na Kvarneru, pošto je spomenuto povjerenstvo dalo zeleno svjetlo projektu, proširio iz područja zaštite okoliša u područje ljudskih prava.
Od koksare se ne odustaje, tvrdi Piršić, iako su predstavnici udruge ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva predali peticiju s potpisima 1.775 stanovnika Kostrene koji se protive postrojenju. Isto je, kaže izglasovalo i bakarsko Gradsko vijeće, Općinsko vijeće Kostrene i Gradsko vijeće Kraljevice.

‘U donošenju odluke o izgradnji koking-postrojenja na Urinju prekršeno je nekoliko važnih odredaba - nije poštovana Aarhuška konvencija o sudjelovanju javnosti u odlučivanju i pristupu pravosuđu u pitanjima okoliša, a suspenzijom odluka lokalne uprave i samouprave prekršen je i Ustav. Provodi se nasilje nad lokalnom zajednicom čime se krše ljudska prava’, navodi Piršić.

‘Eko Kvarner’ se za pomoć u rješavanju problema obratio hrvatskim udrugama za zaštitu ljudskih prava, a najavljena je i mogućnost građanskog prosvjeda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene