Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

DHMZ izdao upozorenja: Upaljeni meteoalarmi za veći dio zemlje, jedna regija u crvenom

Ilustracija
Ilustracija Luka Gerlanc/Cropix
Aktualno Galerija Meteoalarm četvrtak Meteoalarm četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot Meteoalarm srijeda Meteoalarm srijeda Foto: DHMZ/Screenshot Vrijeme četvrtak Vrijeme četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot Vrijeme srijeda Vrijeme srijeda Foto: DHMZ/Screenshot +0 Ilustracija Galerija 1/5 >>
Za Istru, Kvarner i Dalmaciju upaljen je žuti meteoalarm za srijedu i četvrtak. Velebitski kanal jedina je regija za koju je upaljen crveni meteoalarm u srijedu, a narančasti u četvrtak.

Upaljen je meteoalarm za veći dio zemlje. Istra, Kvarner i Dalmacija su u žutome, dok je za Velebitski kanal upaljeno crveno upozorenje, što znači da je vrijeme izuzetno opasno, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Ilustracija Meteoalarm srijeda Foto: DHMZ/Screenshot

Očekuje se pretežno sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti je ujutro mjestimice bila magla.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, podno Velebita i olujnim, a od sredine dana na srednjem i južnom dijelu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će većinom između 25 i 30 °C, u gorju malo niža.

Ilustracija Vrijeme srijeda Foto: DHMZ/Screenshot

U četvrtak je nešto bolja situacija, nema upaljenih crvenih upozorenja. Za Istru, Kvarner i Dalmaciju i dalje će vrijediti žuto upozorenje, odnosno da je vrijeme potencijalno opasno, a za Velebitski kanal upaljen je narančasti meteoalarm što znači da je vrijeme opasno.

Ilustracija Meteoalarm četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot

Prevladavat će sunčano vrijeme, ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom.

Vjetar će biti većinom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana na udare još moguće jaka, a poslijepodne ponegdje jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura od 7 do 13, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 24 do 29 °C.

Ilustracija Vrijeme četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene