Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivi centru 112 još stižu

Nevrijeme protutnjalo Zagorjem, padala je tuča veličine oraha, zbrajaju se štete: "Moramo sve ručno raditi"

Aktualno Galerija Danica Danica Foto: DNEVNIK.hr Ljubica Lončar Ljubica Lončar Foto: DNEVNIK.hr Franjo Brozaj Franjo Brozaj Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Zagorju - 1 Nevrijeme u Zagorju - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nevrijeme u Zagorju - 2 Galerija 1/5 >>
Snažno nevrijeme pogodilo je Zagorje u srijedu oko 22 sata. U Svetom Križu Začretju padala je tuča veličine oraha, uz jak vjetar i kišu.

Vjetar je u Zagorju u srijedu kasno navečer lomio stabla i električne stupove, srušili su se na obiteljske kuće, mnogi su ostali bez struje. Vatrogasci su dobili više od 50 dojava građana o štetama.

"To je samo sijevalo i odjedanput samo se čula tuča, samo po krovovima, lupanje. Imamo krovne prozore, to je gore tuklo", kazala je Ljubica Lončar.

"Moramo sve ručno raditi, autoljestva ne može ući unutra. Moramo ručno komad po komad skidati, rezati i bacati dolje dok to ne saniramo", kazao je Franjo Brozaj iz DVD-a Sveti Križ Začretje.

Pročitajte i ovo Dragan Produženi vikend, počinje i sezona Gužve na putu prema moru, čeka se satima, neki su nervozni: ''Svake godine katastrofa, jarane''

Zbrajaju se štete sinoćnjeg nevremena i tuče

U Krapinsko- zagorskoj županiji zbrajaju se štete od nevremena i tuče koja je u srijedu navečer zahvatila dijelove te županije.

Tuča je pogodila općine Sveti Križ Začretje, Zagorska sela, Kumrovec, Bedekovčinu, Mariju Bistricu, Gornju Stubicu, Veliko Trgovišće, Krapinske Toplice te gradove Oroslavje, Pregradu i Zabok. U pojedinim dijelovima tuča je bila veličine oraha.

Pročitajte i ovo Incident na Bundeku - 2 Nesreća na Bundeku Policija privela vozača hitne pomoći koji je pregazio tinejdžere, o nesreći se oglasio i zavod za hitnu medicinu

Iz zagorskog Centra 112 kažu da su od sinoć vatrogasci i djelatnici HEP-a još uvijek na terenu i uklanjaju posljedice sinoćnjeg nevremena. Većinom se to odnosi na srušena stabla i grane na prometnicama te popravak električnih vodova.

Samo tijekom noći bilo je 50-ak intervencija, a pozivi i dalje stižu, naglasili su u Centru 112.

U Klanjcu je vjetar odnio dio krovišta obiteljske kuće dok se većina intervencija odnosi na područje Krapinskih Toplica i Bedekovčine.

Saborski zastupnik Davor Dretar najavio je za petak konferenciju za novinare u Bedekovčini na kojoj će biti i predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske Josip Salatko, a najavili su da će govoriti o "odbijanju Vlade RH da provodi obranu od tuče koja je definirana važećim zakonskim aktima".


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene