Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Obrani pravo na izbor"

Uoči Hoda za život u Zadru osvanule osmrtnice, aktivisti pozvali građane da okrenu leđa "klerikalnoj paradi"

Voda u riječkoj fontani obojana u crveno (Foto: Facebook/Obrani PRAVO NA IZBOR) - 1
Voda u riječkoj fontani obojana u crveno (Foto: Facebook/Obrani PRAVO NA IZBOR) - 1 Facebook/Obrani PRAVO NA IZBOR
Aktualno Galerija Voda u riječkoj fontani obojana u crveno (Foto: Facebook/Obrani PRAVO NA IZBOR) - 1 Voda u riječkoj fontani obojana u crveno (Foto: Facebook/Obrani PRAVO NA IZBOR) - 1 Foto: Facebook/Obrani PRAVO NA IZBOR +0 Voda u riječkoj fontani obojana u crveno (Foto: Facebook/Obrani PRAVO NA IZBOR) - 2 Galerija 1/2 >>
Uoči današnjeg Hoda za život u Zadru su osvanule osmrtnice "za sve žene preminule zbog lijecničkog priziva savjesti i obavljanja pobačaja u nesigurnim uvjetima", a platforma za reproduktivna prava ''Obrani PRAVO NA IZBOR'' pozvala je građanke i građane da danas obuku crveno i izađu na ulice kako bi okrenuli leđa ''klerikalnoj paradi''.

Time žele poručiti da su životi žena i njihovo zdravlje ispred crkvenih dogmi, kao i da su žene ravnopravne građanke. ''Crvenom bojom označite svoje prozore, ulice, trgove''.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Hod za život - 3 Za zabranu pobačaja Hod za život u 12 hrvatskih gradova: "Majka to ni ne zna, a djetetovo srce već kuca"

Kao znak potpore Crvenom otporu, u riječkoj fontani je voda obojana crvenom bojom.

 

Hod za život u Zagrebu počinje 10 sati okupljanjem na Zrinjevcu, a završit će na Trgu sv. Marka gdje će biti organiziran prigodan program oko13:30. Promet će biti obustavljen u centru grada, a kolona će se kretati od Zrinjevca, hodati Praškom ulicom do Trga bana Josipa Jelačića, zatim će se uputiti Ilicom i Mesničkom do Strossmayerova šetališta, pa Ćirilometodskom do Trga sv. Marka.

Splitu je ovo treći Hod za život. Počet će u 10:30 na Rivi gdje će se okupiti sudionici, a povorka će Zapadnom obalom krenuti prema parku Zvončac, gdje građane uz okrjepu očekuje zabavno-glazbeni program, u sklopu kojega će nastupiti i Petar Dragojević.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene