Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Luka Ivančić, 20-godišnji student ekonomije, unuk državne revizorice Šime Krasić, danas je obavio vrlo neuobičajen posao za dečke svojih godina: kupio je Pamučnu industriju Duga Resa u stečaju.


Za tog posrnulog dugoreškog tekstilnog diva Luka Ivančić platio je 16,8 milijuna kuna ili više od dva milijuna eura. Ivančić je na dražbu na Trgovački sud u Karlovcu došao kao direktor i osnivač poduzeća Prave nekretnine d.o.o. iz Zagreba, koja je lani u Karlovačkoj županiji organizirala izbor za Miss. U ime te tvrtke, osnovane prije tri godine, dao je najbolju ponudu i postao vlasnik tvrtke u stečaju, piše Jutarnji list.

Vezani članci Ilustracija Mjesečno za energiju izdvajaju kao ranije u cijeloj godini: "Ako nešto ne poduzmemo, prijeti nam zima deindustrijalizacije" Slika nije dostupna VIDEO: Pijan dvaput ušao u krivi smjer pa skrivio nesreću

Luka je sin Silvane Ivančić, kćeri Šime Krasić i članice Uprave Croatia osiguranja koja bi, prema neslužbenim najavama, trebala zamijeniti Hrvoja Vojkovića na mjestu predsjednika Uprave te osiguravajuće kuće. Prema nekim informacijama, iza Luke Ivančića zapravo stoji Stjepan Pavić, austrijski trgovac pamukom, podrijetlom iz Hrvatske, i njegova tvrtka Glasteks iz Klagenfurta, inače dugogodišnji dobavljač sirovine za Pamučnu.

Ispred Trgovačkog suda u Karlovcu novinarima je izjavio: - Ne pitajte me za Pamučnu, nisam ja kupac.

Nekoliko sati kasnije u telefonskom razgovoru s novinarima Jutarnjeg Pavić je rekao: 'Ja sam kupac, ali nisam sam u ovom poslu. U kupnju Pamučne ušao sam s još dva strateška partnera, a cilj nam je prekinuti agoniju ovog poduzeća. Tvrtku Prave nekretnine angažirali smo da nam odradi posao oko preuzimanja i to je sve što vam mogu reći', bio je kratak Pavić.

Tko su mu partneri? Zašto na dražbi nije nastupio sa svojom tvrtkom? Kako to da je posao preuzimanja povjeren poduzeću Prave nekretnine koje vodi 20-godišnjak? Je li Ivančićevo obiteljsko stablo bilo odlučujuće te kolika je njegova provizija u ovom poslu? Na ta pitanja Pavić nije želio odgovoriti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju