Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja MUP-a i UNDP-a

Uništeno 2500 komada oružja u sisačkoj čeličani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sisačkoj čeličani CMC danas je organizirano prvo zajedničko javno uništavanje više od 2500 komada malokalibarskog i laganog oružja u suradnji MUP-a i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj UNDP u Hrvatskoj.

Vatreno oružje prikupljeno je u kampanji 'Manje oružja - manje tragedija' i preuzeto je u početku ove godine s područja osam hrvatskih policijskih uprava.

Pročitajte i ovo Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti" Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao"

>> Zaprijetio da će minirati kuću, pa mu pronašli arsenal

Potporu projektu dao je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je nazočio uništenju nelegalnog oružja, uz glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića, ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, stalne predstavnice UNDP-a u Hrvatskoj Louise Vinton i voditelja Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paula Vandorena. Oni su ubacivanjem nelegalna oružja u košaru koja je odvezena do peći simbolički označili početak uništavanja oružja.

Svaki uništeni komad - jedan spašeni život

Predsjednik Josipović istaknuo je kako svaki komad uništena nelegalna oružja može spasiti jedan ljudski život i značiti manje napada na banke, trgovine i službenike sigurnosti te veću sigurnost građana. Voditelj Delegacije EU-a Vandoren naglasio je da današnji događaj svjedoči o plodnoj suradnji EU-a i Hrvatske u uništavanju nelegalna oružja i upravljanju zalihama oružja.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je da program pridonosi smanjenju uporabe nelegalnog oružja na najmanju moguću mjeru, a UNDP-ova koordinatorica Louise Vinton izrazila je zadovoljstvo što će oružje nakon uništenja poslužiti za izradu korisnih predmeta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene