Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uklanjanje oštećenja na teretnom brodu "Serine", koji se prije dva tjedna nasukao kod otoka Unija, pri kraju je, a sutra se nastavlja prekrcaj tereta kako bi se brod mogao odsukati, naglasio je kapetan riječke Lučke kapetanije Darko Glažar.


Prekrcaj tereta prekinut je potkraj prošlog tjedna jer su petorica članova posade broda "Pašmana", koji je prevozio teret s oštećenog broda u riječku luku, uzeli dio imovine s tog broda.

Vezani članci Slika nije dostupna Brod kod Unija još nasukan Slika nije dostupna Počela sanacija na nasukanom brodu kod otoka Unije

Glažar je naveo da ni vrijeme nije pogodovalo prekrcaju tereta te da će za nastavak tog posla biti angažiran drugi brod.

Dodao je da je brod "Pašman" zaustavljen u riječkoj luci i da mu je zabranjeno isploviti. Iz primorsko-goranske Policijske uprave potvrdili su da su petorica članova posade "Pašmana", koji je u vlasništvu zadarske tvrtke "Ante-plov", kazneno prijavljeni zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo teške krađe. Kod njih su pronađeni navigacijska i brodska oprema s broda "Serine", prehrambeni proizvodi i kancelarijski pribor, a kaznena prijava podnesena je redovitim putem.

Brod "Serine" nasukao se 22. siječnja s oko dvije trećine ukupne  dužine, što je uzrokovalo oštećenje brodskog trupa, pa je brod zbog zaštite od onečišćenja opasan branama.

"Serine", dugačak 82 metra, plovio je od Rijeke do Alžira, a u vlasništvu je brodara "Anomyo Maritime Losa". Prevozio je oko 350 prostornih metara jelove građe i 2500 tona sode, ukrcanih u Rijeci.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju