Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država nije dostavila dokumentaciju

UNESCO o Dubrovniku: Treba stopirati izgradnju golf kompleksa na Srđu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država UNESCO-u nije dostavila podatke o procjeni učinka projekta na Srđu na Dubrovnik i njegovu okolinu. Zato ova UN-ova agencija predlaže stopiranje gradnje.

Od 15. do 25. lipnja u Dohi se održava sjednica UNESCO-ovog Odbora za svjetsku baštinu, a prethodno njoj na UNESCO-vim stranicama objavljen je preliminarni izvještaj u kojem stoji kako bi, što se tiče Dubrovnika, trebalo stopirati izgradnju projekta na Srđu.

Pročitajte i ovo Taksi u Dubrovniku - 1 Problem velikih gužvi Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV HDZ VS. HDZ Velika pobuna u Dubrovniku! Prijepori oko brze ceste do zračne luke u Konavlima vrijedne 400 milijuna eura: "Ovo je postalo političko pitanje"

'Predočeni dokumenti ukazuju na to da bi velik dio zamišljenog projekta iamo nepovratan utjecaj na lokalitet koji je pod zaštitom. Izgradnjom projekta nestat će jasna povijesna distinkcija između urbanog dijela Dubrovnika koji je je jedinstven proizvod srednjevjekovne arhitekture te dubrovačkog pejzaža i ruralne okoline', stoji u preliminarnom izvješću UNESCO-a.

FOTO Pokretne stepenice usred Dubrovnika?

Država, pak, među dostavljene dokumente nije uključila i one koji se odnose na procjenu učinka na lokalitet povijesnog značaja.

Zbog toga UNESCO predlaže da se svi radovi na spomenutom projektu obustave dok se ne izvede opsežna studija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene