Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građanska inicijativa Srđ je naš poslala je otvoreno pismo novom ministru turizma Darku Lorencinu u kojem se kaže kako je 'začudan stupanj manipulacije ili u boljem slučaju neznanja kojim ministar putem raznih medija pokušava zamagliti sve demokratske i zakonske procedure donošenja planske dokumentacije vezano uz Projekt golf - resorta na Srđu'.


'Nepoštivajući nastojanja građana Dubrovnika da se o svojoj sudbini i budućnosti grada izjasne putem referenduma Vi apsolutno i potpuno pravo dajete investitoru i to iskrivljavanjem i lažnim interpretiranjem činjenica', stoji u pismu.

U pismu se navodi kako je obuhvat sportsko-rekreacijske zone na Srđu nezakonitim postupkom povjerenika vlade 2006. povećan sa 100 hektara na 310 hektara i već se sedam godina čeka na sudsku presudu u ovom slučaju.

>>
Zmajlović: Izdat ćemo rješenje za projekt Golf Parka Dubrovnik

2010. godine urbanistički plan uređenja 'Sporsko - rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug' nije prošao traženu proceduru. Dvije godine kasnije, 2012., Udruženje hrvatskih arhitekata uputilo je urbanističkoj inspekciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavu zbog nepravilnosti izrade prijedloga izmjena i dopuna GUP-a grada Dubrovnika i izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Dubrovnika.

Ove je godine prikupljeno gotovo 11 tisuća potpisa građana Dubrovnika koji su se izjasnili da putem referenduma žele sudjelovati u procesu odlučivanja oko namjene i sadržaja značajnog dijela grada, podsjeća udruga.

'Gospodine Lorencin, svojim nerazumijevanjem što Dubrovnik jest i kako ovakav neodrživ projekt može ugušiti i uništiti grad te pogodujući investitoru po svaku cijenu pa i konstruiranjem neustavnih zakona omalovažavate i podcjenjujete građane ove države', kaže se u pismu koje je ministru turizma Darku Lorencinu uputila Građanska inicijativa Srđ je naš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Slika nije dostupna U samo tri dana više od pet tisuća potpisa protiv golfa na Srđu Slika nije dostupna Golf igralište na Srđu ide na referendum?