Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

TUŽNA VIJEST

Umro književni kritičar i kolumnist Igor Mandić

Umro je poznati pisac, polemičar i književni kritičar Igor Mandić.

U 82. godini života preminuo je poznati hrvatski književni kritičar i polemičar Igor Mandić. Vijest o njegovoj smrti objavio je na Facebooku leksikograf Velimir Visković. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Maloprije mi se javila Slavica Mandić: - Danas predvečer, oko 18 i 30 umro je naš Igor! Već godinama je imao srčane probleme, zadnje dvije godine Slavica i on su se pred koronom povukli u svoj stan u Filipovićevoj, nismo se viđali, povremeno bismo se čuli telefonom. Slavica kaže da je imao jako napornu noć, slabo je spavao, ali vjerojatno sluteći kraj naručio je baš otmjen ručak s gratiniranim školjkama (Saint Jacques) i šampanjcem. Popodne mu je pozlilo, završio je u bolnici Sveti Duh.

Gasio se , ali bio je priseban; Slavicu je medicinska sestra pitala koliko Igor ima godina, na što je ona rekla osamdeset i dvije, a Igor je iz druge sobe dobacio: - Osamdeset i tri! (Iako mu je rođendan tek u studenom...)

Dragi moj prijatelju, živio si i otišao sa stilom, pisao kritike za Jutarnji praktično do zadnjeg dana; otišao gosparski, bez mrcvarenja, uz birano jelo i dobru kapljicu. Ne razdvajajući se do zadnjeg trena od svoje Slavice.

Opraštajući se od tebe ovom na brzinu sročenom nekrološkom glosom, donosim fotku tebe i žene s kojom si proveo više od pola stoljeća. Snimio sam to za vrijeme jednog zajedničkog putovanja u Beograd na Sajam knjiga, zastali smo na ručku, bila je to riba, fiš, s tobom se uvijek dobro jelo. Adio, dragi moj", napisao je Visković na Facebooku.

 

 

 

Aktualno Koristili su se njime u Siriji, a hoće li i u Ukrajini? "Biološko oružje ne zna za granice, ne poznaje vojnika..." Kemijsko oružje - 3 Kemijsko oružje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kemijsko oružje - 2 Kemijsko oružje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kemijsko oružje - 1 Kemijsko oružje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kemijsko oružje - 4 Kemijsko oružje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: DNEVNIK.hr +0 Zvonko Orehovec Hrvatska Koristili su se njime u Siriji, a hoće li i u Ukrajini? "Biološko oružje ne zna za granice, ne poznaje vojnika..." 1/6 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene