Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glumac Slavko Brankov umro je u bolnici u srijedu rano ujutro u 55. godini od karcinoma pluća. Brankov, poznatiji kao Crni Džek iz serije "Smogovci" posljednjih nekoliko mjeseci borio se s opakom bolesti.


Istaknuti dramski umjetnik Slavko Brankov, prvak Gradskoga dramskog kazališta "Gavella", umro je noćas nakon duge i teške bolesti na Klinici za plućne bolesti Jordanovac u Zagrebu, potvrđeno je u njegovoj matičnoj kazališnoj kući.

Vezani članci Slika nije dostupna SMOGOVCI Evo gdje su danas neki od popularnih likova Slika nije dostupna Sjećate se njih? Prije 20 godina bili su prave zvijezde!

Rođen je 1951. u Varaždinu. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976. godine u klasi Božidara Violića.

Glumačku karijeru započinje 1971. kao stipendist Gradskoga dramskog kazališta "Gavella", a 1975. u istom kazalištu dobiva stalni angažman te ostaje do smrti.

Kao prvak drame odigrao je niz zapaženih glavnih uloga: Čarugu u istoimenoj drami Ivana Kušana, B?chnerova antijunaka Woyzecka, Janeza u Krležinom "Kraljevu", Calogiera di Spelta iz "Velike magije" Eduarda de Filipa, Argana u Mollierovu "Umišljenom bolesniku" Malvoglia u Shakespearovoj komediji "Na tri kralja", Legionara u Arijunovim "Garažama", Patkaljosina u Gogoljevoj "Ženidbi", Jarryevog "Kralja Ubua" i druge.

Godine 1992. Brankov je dobio godišnju nagradu Vladimir Nazor za ulogu Calogiera di Spelta u drami "Velika magija" Eduarda de Filippa.

Na Danima satire nagrađen je za ulogu Šimurine u Brešanovoj "Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja", nagradom HRT-a za legendarnu ulogu Crnog Džeka u dječjoj seriji "Smogovci". Dobio je titulu Najhistriona za ulogu Stekle u "Veselim ženama s Griča" i druge.